Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Laserontharing: wat is het en hoe werkt het

Laserontharing: wat is het en hoe werkt het

Laserontharing is een behandeling die erop gericht is de meest hardnekkige haren van ons lichaam te verwijderen. Dit ontharingssysteem maakt gebruik van gepulseerd licht met een monochromatische bundel.

De melanine die ons haar bevat, zorgt ervoor dat het laserlicht het haar voorgoed bij de wortel elimineert. Dit licht voorkomt dat de follikel haar produceert. Maar het duurt een aantal sessies voordat dit werkt.

 

Hoe wordt laserontharing uitgevoerd?

We moeten in gedachten houden dat de behandeling ten minste zes sessies vereist, afhankelijk van de leeftijd en de aangetaste zone. In de eerste sessie worden alleen de haren in de groeifase verwijderd. Na vier weken kan de tweede sessie worden uitgevoerd om de dieper liggende haren te verwijderen en in de resterende sessies wordt wat overblijft geëlimineerd. Deze sessies kunnen minuten of een uur duren, afhankelijk van het gebied.

Een van de meest behandelde zones is de alba-lijn die loopt van de navel tot de bikinilijn. Het bestaat uit het concentreren van het licht door een energiebron, zodat het door de haarfollikel wordt geabsorbeerd totdat het verdwijnt. Het vereist de realisatie van vier tot zes sessies met tussenpozen van drie en zes maanden.

 

Welke laserontharing is effectiever?

Bij laserontharing worden momenteel verschillende lichtsystemen gebruikt. Deze zenden verschillende golflengten uit, die de penetratie van de huid en de melanine beïnvloeden. Hieronder bevelen wij de meest effectieve lasers aan die wij op de markt hebben gevonden.

 

Alexandriet laser ontharing

Zendt de laser uit op een diepte van 755 nm, het is de meest doeltreffende omdat het de grootste waaier of diepte van penetratie in de huid heeft. Maar het heeft het nadeel dat het niet kan worden gebruikt op een donkere of gebruinde huid, omdat het de melanine vangt die in de huid aanwezig is. Hoewel het het voordeel heeft dat het zelfs het fijnste haar bereikt, omdat het een grote golflengte heeft.

 

Ontharing met diodelaser

Het heeft een bereik van 800 nm, waardoor het minder selectief is voor melanine. Hierdoor is het veiliger voor de donkere of gebruinde huid. Het is doeltreffender bij de behandeling van fijn, licht haar dan bij donker haar.


Neodymium-YAG ontharing

Zendt laser uit bij 1064 nm. Het is het meest penetrerend en het minst effectief in het verwijderen van haar omdat het minder affiniteit heeft met melanine. Het wordt gebruikt om spataderen weg te werken en is perfect voor mensen met een zwarte huid, omdat het de behandeling is die minder schade veroorzaakt. Het gebruik ervan moet worden gecontroleerd, omdat het littekens kan achterlaten.