Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Hoogglans polijsten

Voor rvs willen de meeste mensen hoogglans polijsten, omdat de rvs er dan weer als nieuw eruitziet. Bij het hoogglans polijsten komt er wel een hoop werk bij te kijken en de mensen die het zelf proberen, staan meestal raar op te kijken wanneer het resultaat iets is wat ze niet verwacht hadden.

 

Geduldig en nauwkeurig werken

 

Voor het hoogglans polijsten van rvs moet er geduldig en nauwkeurig gewerkt worden. Er moeten ook een hoop dingen gebeuren voordat de polijst pasta aangebracht kan worden. Zo moet er soms geslepen worden, voordat het polijsten kan beginnen. Er moet ook meestal een voorbereiding gedaan worden, zoals het voorpolijsten van de rvs. Schuren is ook een veel voorkomende methode voordat men gaat polijsten, omdat de oppervlakte zo glad mogelijk gemaakt moet worden. Dan moet ook nog de rvs ontvet worden, zodat je later een hoogglans krijgt. Er moet dus een hoop gebeuren, voordat men daadwerkelijk kan gaan hoogglans polijsten.

 

Voor mensen die het zelf willen doen zijn er dan ook kits samengesteld, waarin alles zit wat men nodig heeft voor het hoogglans polijsten. Hierin zit alles van het schuren tot het ontvetten en het uiteindelijke hoogglans polijsten. Ook zit er een stappenplan bij waarin stap voor stap word uitgelegd wat er moet gebeuren. Er zit meestal zelfs ook afbeeldingen bij, om zo misverstanden te voorkomen. Een veel voorkomende fout is dat mensen de stappen niet nauwkeurig volgen of stappen overslaan en ze zitten dan met een doffe rvs. Ga je het zelf doen? Zorg er dan wel voor dat je elke stap precies volgt zoals beschreven en doe de stappen in de juiste volgorde.

 

Voorbereiden van de rvs

 

Soms moet de rvs voorbereid worden met rvs slijpen, voordat je het kunt gaan polijsten. Dit is dan iets wat je beter aan een professioneel kan overlaten, want dit is zeker geen makkelijke klus. Als je de rvs slijpen verkeerd doet, is de schade namelijk heel moeilijk te herstellen. Mensen dat het slijp werk doen hebben hiervoor een opleiding gevolgd en doen het met speciale apparatuur. Het slijpen van rvs is dus niet iets wat je even thuis kunt doen.

 

Het slijpen van rvs is ook hele nauwkeurige werk en er word goed gemeten, met speciale apparatuur voordat men gaat slijpen. Het slijp werk moet namelijk in verschillende graden gebeuren en voor het hoogglans polijsten, is er ook een specifieke graad tot wat de rvs geslepen moet worden.

https://vangeenen.nl