Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Het belang van afvalwaterzuivering in de toekomst

Het belang van afvalwaterzuivering in de toekomst

De wereldbevolking groeit elke dag in een duizelingwekkend tempo. Volgens de laatste rapporten van de Verenigde Naties zijn er ongeveer 7,5 miljard mensen op aarde. Van hen heeft naar schatting 60% problemen met de regelmatige toegang tot water. Aangezien de bevolking tegen 2050 naar schatting 9,2 miljard mensen zal tellen, wordt niet verwacht dat de situatie met betrekking tot de voorziening van deze levensnoodzakelijke vloeistof zal verbeteren.

Geconfronteerd met deze realiteit heeft het maatschappelijk bewustzijn zich verenigd in de erkenning van de waarde van water. Een van de beste voorbeelden hiervan is afvalwaterzuivering.

Het hergebruik van afvalwater

Klimaatverandering, schadelijke industriële activiteit, waterverontreiniging en natuurrampen zijn slechts enkele van de factoren die van invloed zijn op de bewustwording inzake waterbehoud. Een van de beste methoden om dit te bereiken is de afvalwaterzuivering. In het algemeen gaat het om producten die reeds een gebruiksproces hebben doorlopen en die speciale voorwaarden en methoden nodig hebben om hun behandeling te bevorderen.

Hoewel dit water na behandeling niet ideaal is voor consumptie, is het bestemd voor het bijvullen van toiletten, het wassen van auto’s, woningen en meestal voor de tuin.

Methoden voor de afvalwaterzuivering

Er zijn vele methoden voor de afvalwaterzuivering. De meeste daarvan bestaan uit fysisch-chemische, fysische of biologische processen die helpen de bacteriën, ziekteverwekkers en afvalstoffen die ze bevatten, te elimineren. In hoofdzaak kunnen drie soorten hergebruik worden beschreven die kunnen worden toegepast om het rationeel gebruik van water te bevorderen:

Recycling van grijs water

Grijs water is in feite het water dat uit de gootsteen, de douche of het toilet komt. Door zijn toestand kan het met minimale inspanning en met behulp van eenvoudige, gemakkelijk te installeren apparatuur worden behandeld. Deze worden op de desbetreffende plaats geïnstalleerd en helpen bij het hergebruik van water op specifieke plaatsen.

Opvang van regenwater

Vooral nuttig in gebieden waar het regelmatig regent, aangezien dit systeem bestaat uit het opvangen van regenval en het opslaan ervan voor later gebruik in het dagelijks leven. Hoewel dit op een natuurlijke manier kan gebeuren, zijn er ook methoden met speciale containers die bijdragen tot een efficiëntere en gezondere inzameling. Afhankelijk van de locatie kunt u ook kiezen voor rivieropvang.

Afvalwaterzuivering

Dit werd in de vorige paragrafen benadrukt vanwege de dagelijkse routine waarmee deze wateren worden afgevoerd. De zuivering en de filtratie van dit water vinden plaats in een septic tank met een dubbel decanteringsmechanisme. De omvang ervan varieert naar gelang van de behoeften van het gezin of de gemeenschap die er behoefte aan heeft, en past zich aan bijna elke omstandigheid aan.