Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Glasschade na sneeuwbal

Zodra er sneeuw valt in Nederland zijn er vele kinderen op de straten te vinden om met de sneeuw te spelen. Daarbij hoort dus ook het tafereel dat kinderen sneeuwballen gooien, naar elkaar maar ook bijvoorbeeld op ramen van huizen om zo een beetje kattenkwaad uit te halen. Veel mensen vinden dit niet erg omdat zij ook wel weten dat het onschuldig is en de kinderen zich gewoon vermaken. Maar is deze stelling wel juist? Kan sneeuwballen tegen ramen gooien ook gevaarlijk zijn?

Meestal klopt het inderdaad dat met sneeuwballen gooien onschuldig is, maar dit is helaas niet altijd het geval. In Nederland ligt er namelijk niet vaak goede sneeuw. Vaak is het erg nattig en worden de ballen keihard. Wanneer je fijne en goede sneeuw hebt, zullen deze sneeuwballen veel minder impact hebben. De structuur is dan namelijk veel losser van de sneeuw en de bal valt ook gelijk uit elkaar zodra het een object raakt. Desondanks is dit niet vaak het geval in Nederland en wordt er dus vaak met de bevroren sneeuwballen gegooid. Deze zijn veel compacter en hebben dus meer impact. Deze ballen gaan dan vaak ook niet kapot of maar een klein beetje kapot als het een voorwerp raakt. Met dit soort sneeuwballen die tegen het raam worden gegooid is er daarom kans op glasschade. Daarnaast kan het ook zijn dat de sneeuwballen kleine steentjes bevatten en ook hiermee is de kans op schade aan het raam groot. Uw raam kan er zelfs uitvliegen als het echt goed fout gaat of er kunnen barsten in het raam komen.

Wanneer u zulk soort schade moet incasseren, zal er een glasreparatie bedrijf aan te pas moeten komen. Glasned24 is zo een glasreparatie bedrijf. Bij dit bedrijf zijn de monteurs 24 uur per dag bereikbaar en ze kunnen langs komen op elk geschikt moment voor u.

http://glasned24.nl