Gaat u zelf verhuizen?

Het gemiddelde aantal keren dat men in Nederland verhuist in hun leven is zeven keer. Het overgrote deel zorgt zelf voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zelf verhuizen kan echter een hele klus zijn. De overige 10 procent kiest er voor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Afhankelijk van uw situatie zou dit een goed idee kunnen zijn. Men huurt vaak een verhuisbedrijf in wanneer zij verhuizen van een hoge verdieping. Omdat alles via de trap of het raam moet nemen ze hier een specialist aan omdat er ongelukken kunnen gebeuren wanneer dit niet goed wordt gedaan.Ook de afstand kan een factor zijn. Als u binnen uw woonplaats verhuist is op en neer rijden een relatief kleine moeite. Verhuizen naar een verder gelegen plaats is een grotere uitdaging. Om zo min mogelijk kosten te maken is het zaak om het aantal ritten te minimalizeren. Indien u er voor zorgt dat alles op de juiste manier is ingepakt kunt u deze gemakkelijk inladen zonder ruimte te verspillen. Als u een verhuisbedrijf inschakelt is het vaak zo dat ze uw gehele inboedel in één rit kunnen verhuizen.

Wat kost een verhuizing?

Om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden is het verstandig om het inpakken zelf te doen. Dit is meestal het duurste onderdeel indien u een verhuisbedrijf aanneemt omdat dit hen veel tijd kost. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Het aannemen van een verhuisbedrijf is niet goedkoop. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen rond de duizend euro. Er wordt voor die prijs verwacht dat u een gedeelte zelf voor uw rekening neemt. Vergelijk daarom eerst verhuisbedrijven bij u in de buurt voordat u een keus maakt. Uit evaring weten wij dat u de prijzen van verhuisbedrijven ver uit elkaar elkaar kunnen liggen. Bij het ene bedrijf betaalt u soms veel meer dan bij een ander. Als u graag eenvoudig wilt vergelijken zonder te veel moeite te hoeven doen kunt u gebruikt maken van sites die een vergelijkingsservice aanbieden in deze branche. Dit is vaak gratis.

Heb ik een aanvullende verzekering nodig

Uw inboedel is alleen verzekerd binnen uw woonadres. Als deze wordt verhuist is deze onderweg dus niet verzekerd. Tijdens de verhuizing bent u dus niet verzekerd als u geen aanvullende verzekering afsluit. Wanneer u een verhuisbedrijf aanneemt zullen zij de verantwoordelijkheid op zich nemen als er eventuele beschadigingen zijn. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuisfirma-wijzer.be/