Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

De keurmeester van ekh.nl is erkend en kan een professionele keuring uitvoeren

Wanneer je werkt met hijs- en hefmaterialen dien je dit eens in de zoveel tijd te laten keuren door een keurmeester. Aangeraden wordt om dit te laten doen door een keurmeester die is aangesloten bij de ekh.nl. Heb je bijvoorbeeld een wandzwenkkraan die moet worden gekeurd dan is het handig om eens een meester te laten komen die verstand van zaken heeft. Je kunt namelijk een keer een proef keuring laten uitvoeren voordat de echte keuring wordt gedaan. Je hebt dan namelijk nog tijd om de aanpassingen door te gaan voeren. Je moet voldoen aan alle veiligheidseisen voordat je mag doorwerken met de materialen en daar wordt streng toezicht op gehouden, omdat het werken met dit soort apparaten en materialen niet altijd geheel veilig is. Om dit wel veilig te maken is het een vereiste om periodiek een keurmeester te laten langskomen. Keurmeester inschakelen van EKH.

Voorschriften

Er zijn door ekh.nl een aantal voorschriften opgeschreven die gemaakt zijn ook voor een keurmeester om die het werk goed te kunnen laten uitvoeren volgens alle daarvoor gestelde richtlijnen. Waar nodig worden deze zo nu en dan aangevuld om de veiligheid op het gebied van hijsen en heffen in Nederland te kunnen waarborgen en ongelukken te kunnen voorkomen. De wettelijke normen en richtlijnen zijn hierop van toepassingen en worden, door alle bedrijven in het land die een keurmeester sturen naar een bedrijf waar gewerkt wordt met dit soort materialen, hetzelfde toegepast. 

Verplicht

Als je een bedrijf hebt dat hiermee werkt is het niet alleen verplicht om de keuringen te laten uitvoeren, maar kan het voor je eigen veiligheid en dat van  het personeel een goede zet zijn om hier aan deel te nemen. Het is minimaal eens in het jaar verplicht om de meester  toe te laten op de grond van het bedrijf en een keuring te laten doorvoeren Je dient aan alle eisen te voldoen, anders mag je niet verder werken tot er wel aan alle eisen kan worden voldaan. Kijk zelf op de website van ekh.nl wat deze richtlijnen zijn, zodat je voorbereid bent op de komst van een keurmeester.