Advies bij een patent aanvraag, want uw ideeën zijn waardevol

Bij het aanvragen van een patent is het goed om in de gaten te houden waar u precies mee bezig bent. Het gaat om het beschermen van uw intellectuele eigendom. Een specialist kan u met een deskundig advies goed op weg helpen. Het is ook mogelijk om begeleid te worden tijdens het volledige traject voor patent aanvragen. Een erkende specialist speelt altijd open kaart met u over de mogelijkheden van octrooi aanvragen voor een uitvinding. In ruil voor een minimale vergoeding bent u verzekerd van een objectief en eerlijk advies. Zodoende kunt u er zeker van zijn dat uw uitvinding op de juiste wijze gepatenteerd wordt.

 

Wanneer is octrooi aanvragen mogelijk?

Het aanvragen van een octrooi kan nogal een verwarrende en administratief uitgebreide klus zijn. Het is dan goed om te weten wanneer u precies een octrooi moet aanvragen. Ten eerste moet de uitvinding voor het moment van patentaanvraag nog nergens ter wereld openbaar zijn gemaakt. Ook niet door de uitvinder zelf. Daarnaast moet het product of proces een vindingrijke oplossing zijn. Dat wil zeggen dat de uitvinding voor een specialist geen voor de hand liggende oplossing mag zijn. Verder moet de uitvinding waarvoor u patent aan wilt vragen, daadwerkelijk vervaardigd kunnen worden. Als een uitvinding aan deze drie voorwaarden voldoet, kunt u bij het Nederlandse Octrooicentrum octrooi aanvragen.

 

Trainingen voor het herkennen van een uitvinding en octrooi aanvragen

Wanneer u regelmatig bezig bent met uitvindingen, dan wilt u deze natuurlijk ook beschermen tegen de invloed van derden. Het volgen van cursus of training kan u dan helpen. Universitaire onderzoekers en onderzoekers in een business omgeving hebben niet altijd door dat ze een uitvinding gedaan hebben. Voor het wel of niet aanvragen van patent is het van belang dat u tijdig doorheeft dat u een nieuwe uitvinding in handen heeft. Tijdens een 1-daagse of 2-daagse training leert u herkennen wanneer er octrooi aangevraagd kan worden voor een uitvinding. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop een uitvinding tot een commercieel succes gemaakt kan worden. Zo weet u voortaan precies wanneer u moet overgaan tot patent aanvragen.