Duurzaam Vandaag
Image default
Bloemen

10 kamerplanten die nu zeker op uw bureau moeten staan

Nu kantoren steeds opener worden en werknemers gedwongen worden hun bureau te delen met hun collega’s, wordt het voor ons steeds moeilijker om onze kleine groene vrienden tevreden te houden. Tenzij je je eigen kantoor hebt (lucky you), is het lastig om kamerplanten in leven te houden in een werkruimte. De voordelen zijn echter eindeloos. Niet alleen zorgen kamerplanten ervoor dat je bureau er minder klinisch en huiselijker uitziet, ze helpen ook de luchtkwaliteit van je werkomgeving te verbeteren. Hier zijn 10 soorten die het waard zijn om mee naar het werk te nemen…

 

 

Hoe ziet een gezonde werkplek eruit?

Als je het de meeste mensen vraagt, zullen ze zeggen dat een gezonde werkplek er een is die netjes en goed georganiseerd is. Maar een groeiend aantal studies beweert dat een gezonde werkplek één ding gemeen heeft: planten. Uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek dat planten de tevredenheid van werknemers met 15% kunnen verbeteren, angst met 32% kunnen verminderen en de concentratie met 47% kunnen verbeteren. Bovendien beweert de studie dat planten op de werkplek de kooldioxideconcentratie met bijna 9% kunnen verminderen, de ventilatie met 49% kunnen verbeteren en het geluidsniveau met 46% kunnen verlagen. Dit komt doordat de aanwezigheid van planten op de werkplek je hersenen aanzet tot het vrijkomen van een chemische stof genaamd serotonine, waardoor je gelukkiger en rustiger wordt. Aan de andere kant wordt de uitstoot van koolstofdioxide en andere chemicaliën zoals formaldehyde en benzeen verminderd omdat planten natuurlijke filters zijn.

 

Slangenplant (ook bekend als schoonmoedertong)

Slangenplant, ook bekend als schoonmoedertong, is een plant die groeit als onkruid. Hij is perfect voor mensen die niet al te veel tijd hebben om hun planten te verzorgen, maar er wel de vruchten van willen plukken. Dit komt omdat de slangenplant gedijt in een omgeving met weinig licht en een lage luchtvochtigheid. Het is ook een van de meest duurzame kamerplanten. Hij gaat niet snel dood en wordt niet te groot. Deze plant is perfect om op je bureau te zetten omdat hij weinig onderhoud nodig heeft. Hij heeft niet veel water of zonlicht nodig – zet hem gewoon een paar uur per dag op een zonnige plek in een gekochte binnenpot en de rest van de dag in de schaduw.

 

Treurvijg

Treurvijg is een zeer mooie kamerplant die verticaal groeit. Hij is perfect om op je bureau te zetten omdat hij een gevoel van leven en beweging geeft. Hij is ook heel gemakkelijk te verzorgen en heeft niet veel water nodig. Hij houdt van gefilterd zonlicht, dus het grootste deel van de dag op een schaduwrijke plek staan is prima voor hem. Je kunt hem ook buiten houden tijdens warme seizoenen.

 

Bamboe

Bamboe is een van de meest populaire kantoorplanten omdat hij zeer veelzijdig is. Je kunt bamboe binnen, buiten of zelfs in een container laten groeien. Hij houdt van veel zonlicht, maar het is belangrijk om hem op een schaduwrijke plek te zetten tijdens hete zomerdagen als de zon op zijn hoogtepunt is. Je kunt bamboe ook in indirect zonlicht zetten. Bamboe is een geweldige plant voor op je werkplek omdat het de lucht reinigt en werkt als een natuurlijke luchtbevochtiger. Het is ook een zeer goed privacyscherm. U kunt ook profiteren van het vermogen van bamboe om ongedierte en water af te weren.

 

Cordyceps

Cordyceps is een zeer interessant uitziende schimmel die ook wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Hij ziet er niet alleen geweldig uit, maar het is ook een geweldige luchtzuiverende plant. Je kunt hem op je bureau zetten of op een vensterbank waar hij veel zonlicht krijgt. Hij houdt van een vochtige omgeving, dus je kunt hem ook in een terrarium zetten. Cordyceps is een onderhoudsarme plant, maar heeft wel veel zonlicht nodig, dus zorg ervoor dat je hem op een zonnige plek zet. Hij moet ook in een warme omgeving staan. Het is ook belangrijk om hem weg te houden van direct zonlicht in de zomer.

 

Anthurium

Anthurium is een tropische plant die perfect is voor mensen die niet veel tijd hebben om voor hun kamerplanten te zorgen. Hij wordt groot en mooi, en heeft niet veel water of zonlicht nodig. Je moet hem wel uit de buurt van direct zonlicht houden, want dan verbrandt hij. U kunt hem ook op een schaduwrijke plek houden tijdens warme seizoenen. Anthuriums zijn niet alleen mooie, maar ook luchtzuiverende planten. Je kunt ze in een pot zetten of verticaal in een muurplanter laten groeien.

 

Begonia

Begonia’s zijn een van de populairste kantoorplanten omdat ze gemakkelijk te verzorgen zijn. Je kunt ze in een pot of in een hangmand houden; ze zien er ook nog eens prachtig uit. Begonia’s worden vaak binnenshuis gekweekt omdat ze het hele jaar door bloeien. Ze zijn ook zeer kleurrijk, waardoor ze een populaire keuze zijn onder kantoorpersoneel. Begonia’s kunnen tijdens warme seizoenen op een schaduwrijke plek staan en de rest van het jaar in indirect zonlicht. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven, want ze houden van een vochtige omgeving.

 

Regenboogplant (ook bekend als erythrareum)

De regenboogplant is een luchtzuiverende plant die heel gemakkelijk binnenshuis kan worden gekweekt. Je kunt hem op de vensterbank zetten of in een pot; het maakt niet uit. Hij is zeer onderhoudsarm en houdt het hele jaar door van gedeeltelijk zonlicht. Het is belangrijk om hem in de zomer uit de buurt van direct zonlicht te houden. Regenboogplant is erg mooi in potten, en het is een geweldige decoratie voor je bureau. Hij is echter niet zo goed voor de schone lucht als andere planten, omdat hij de lucht minder zuivert. Veel mensen houden hem in hun kantoor omdat hij mooi is en niet veel onderhoud nodig heeft.

https://www.eurofleur.nl/producten/brand/yoi