Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Waarom zijn zonnepanelen de investering waard?

Het wordt steeds belangrijker dat we duurzame keuzes maken in ons dagelijks leven. Een goede optie is om te kiezen voor duurzame energie. Dit kan je doen door een groene leverancier te kiezen, die gebruik maken van groene energie in plaats van fossiele energie. Maar daarnaast is het opwekken van je eigen energie door middel van zonnepanelen, nog duurzamer. De aanschaffing van zonnepanelen is natuurlijk niet goedkoop, maar het is wel een duurzame investering waar je veel plezier van zal hebben in de toekomst! Ben jij benieuwd waarom? Lees dan verder!

Milieuvriendelijk

Het opwekken van energie met behulp van zonnepanelen gebeurd zonder CO₂-uitstoot, waardoor dit een van de milieuvriendelijkste manieren is van energieopwekking. In vergelijking met fossiele stroom, die namelijk gebruik maakt van brandstoffen als olie, kolen of gas die het milieu kunnen vervuilen. Door het aanschaffen van zonnepanelen draag je dus bij aan een groenere leefomgeving. Hoe efficiënter je zonnepanelen zijn, hoe lager jouw milieu-impact zal zijn. 

Besparen op je energierekening

Het laten plaatsen van zonnepanelen is een flinke investering, maar je kunt deze investering ook weer terugverdienen op langere termijn. kun je dan ook deze investering terugverdienen. De energie die jouw zonnepanelen opbrengen, verbruik je namelijk zelf weer in huis. Om deze reden verbruik je minder energie vanuit je leverancier en zal je dus besparen op je maandelijkse energierekening. De energieopbrengst van jouw zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren onder andere je woonplaats, het soort zonnepanelen en de kwaliteit en leeftijd van de zonnepanelen. 

Lange levensduur

Het besparen op je energierekening gaat hand in hand samen met de lange levensduur van zonnepanelen. Er zijn een aantal verschillende types zonnepanelen met een verschillende levensduur. De gemiddelde levensduur ligt tussen 25-30 jaar voor Mono- en Polykristallijne zonnepanelen, maar er zijn ook soorten die maar 15 of juist eerder 40-50 jaar mee gaan. Daarnaast blijft de zonnepanelen-technologie zich ontwikkelen en daardoor blijft de levensduur stijgen en de installatie prijs dalen!