Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Zelf een achteruitrijcamera installeren

Een achteruitrijcamera is erg fijn wanneer je graag goed zicht wil hebben op jouw caravan, camper, trailer of aanhanger. Of wellicht vind je het voor jouw personenauto ook belangrijk om goed te kunnen zien wat er zich achter de auto bevindt tijdens het inparkeren. Je ziet het helaas af en toe voorkomen, maar soms bevinden zich ergens onverwacht paaltjes of stoepjes die je zonder achteruitrijcamera over het hoofd zou zien.

  

Plaatsen van het scherm en de camera’s

Je kunt een achteruitrijcamera installeren gewoon zelf doen, het is erg eenvoudig. Je hebt een scherm dat je in de auto plaatst op de gewenste plek. Op dit scherm wordt het beeld van de camera(‘s) live getoond terwijl jij de auto in de achteruit hebt staan. Vervolgens plaats je de camera’s op de gewenste plek op de auto. Het is vooral fijn om beeld te hebben op het gebied direct achter de auto, omdat je dit vaak niet vanuit de achteruitkijkspiegel en de zijspiegels kunt zien.

 

Draadloos

Wanneer je de achteruitrijcamera installeren al helemaal makkelijk wil maken, kun je gaan voor een draadloze variant. Het voordeel hiervan is dat het beeld vaak enorm scherp is, waardoor je zelfs de kleinste dingen al op het scherm kunt zien. De digitale draadloze systemen verkleinen de kans op storingen met 99,9%, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je ineens een ander beeld te zien krijgt.

 

Gerelateerde artikelen

Schuimkanon voor je auto

Het halen van je autorijbewijs bij rijschool Bvo

Elektrische auto-chip