Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Schuimkanon voor je auto

Het wassen van je auto op een hete zomerdag kan vervelend of rustgevend zijn. Dit is afhankelijk van je perspectief. Het gebruik van een schuimkanon of foam cannon in plaats van een emmer zeepsop kan het wassen van je auto eenvoudiger en leuker maken. Dit versnelt het proces, ook als je geen nauwgezette of perfectionistische afwerker bent en het werk gewoon snel wilt afronden. De kracht van de stralen helpen bij het losmaken en verwijderen van vuil en puin zonder het fysieke schrobben dat nodig is bij een traditionele zeepbehandeling. Een schuimpistool en schuimkanon combineren aangedreven of niet-aangedreven waterdruk met zeep om snel een dikke laag schuimend schuim te genereren. Het schuim is dikker en gelijkmatiger verdeeld dan wat je met een typische washandschoen kunt aanbrengen. Dit resulteert meestal in een schonere auto met minder inspanning.

Voordeel van het gebruik van schuimkanon

Het wassen van vuil wordt eenvoudiger. Je mist waarschijnlijk een paar plekken als je je auto handmatig wast. Dit zie je pas als het water eenmaal is opgedroogd. Of je nu een schuimkanon gebruikt of niet, de lak vereist enige behandeling met een microvezeldoek of washandschoen omdat vuil de neiging heeft om te blijven plakken. Als je je auto op een conventionele manier wast kom je eenvoudig zonder zeepsop te zitten voordat je klaar bent, Het is ook stuk arbeidsintensiever. Hoe vaker je je washandschoen in een emmer dompelt, hoe groter de kans dat er vuil van het zeepsop in je washandschoen komt. Dit resulteert uiteindelijk in minder schuim en de kans op krassen. Je kunt het probleem in wezen vermijden door de zeep in schuimvorm op je auto te spuiten. Een emmer en conventionele auto zeep kunnen het dikke en rijke schuim dat een foam cannon produceert gewoon niet nabootsen.

Wasbeurt versnellen met een schuimkanon

Met de hand wassen kan nogal belastend zijn, vooral bij warm weer. Het is niet langer nodig om voorovergebogen te sjouwen met een emmer water. Je kunt zeep aanbrengen en afspoelen met hetzelfde gereedschap. Een schuimkanon kan de tijd die nodig is om je auto te wassen aanzienlijk verminderen. Daarnaast kun je sneller en efficiënter rondom de auto lopen om deze te wassen. Verder kun je met het uiteinde van een schuimkanon ook beter op moeilijke plaatsen komen dan als je met de hand wast. Je hele wasbeurt zal dus sneller verlopen en een beter resultaat hebben.