Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Private lease wordt steeds populairder, hoezo?

Een auto behoort bij veel mensen tot de eerste levensbehoefte. Dit komt niet direct doordat de auto behoort tot de eerste levensbehoeften, maar deze hier wel in voorziet. Voor veel mensen is de auto namelijk de enige manier om woon-werkverkeer te realiseren of om bijvoorbeeld familie te bezoeken. Als je in een auto wilt rijden, dan kun je dit op verschillende manieren realiseren. De meest voorkomende vormen zijn het huren van een auto, het kopen van een auto, het private leasen van een auto en het delen van een auto. In deze blog vertellen we je meer over het private leasen van een auto!

Waarom private lease?

Een private leaseconstructie kan voor veel mensen de ideale oplossing zijn. Dit komt door de manier waarop het private leasecontract is opgebouwd. In het contract wordt namelijk al rekening gehouden met de afschrijvingskosten en de onderhoudskosten van de auto. Doordat je iedere maand iets ‘te veel’ betaald zul je in gevallen van schade nooit voor extreem hoge kosten komen te staan. Het werkt in principe een beetje hetzelfde als een verzekering. Door deze ingebouwde zekerheidsconstructie vinden mensen het erg fijn om een auto te private leasen. Als je geïnteresseerd bent in het private leasen van een auto bekijk dan zeker eens de mogelijkheden op Mijnprivatelease.com. Je vindt hier een uitgebreid aanbod van private lease auto’s.

Kosten private lease

De kosten van een private leasecontract zijn over het algemeen hoger dan de normale kosten van een auto. Dit is logisch omdat je zogezegd een all-in prijs betaald. Je betaalt dus om jezelf te verzekeren van zo min mogelijk hoge onverwachte kosten. Op het moment dat je dus schade rijdt, dan zul je met een private leaseconstructie stukken goedkoper uit zijn dan wanneer je de auto in je eigen bezit hebt. Om deze kosten demping te financieren is het dan ook niet meer dan logisch dat je op maandelijkse basis net iets extra’s betaald voor het contract.