Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Kwalitatieve trekkeronderdelen

Op websites zoals Marktplaats of Tweedehandsnet kun je oude trekkers kopen om op te knappen. Soms werkt het ook om via via rond te vragen en zo aan een mooie Oldtimer te komen. Bij het kopen van een trekker komt echter veel kijken. Zo moet je misschien een Achteruitcamera kleurscherm aanschaffen en de trekker een nieuwe lak geven. Waar moet je op letten bij het kopen van een oldtimer? Je leest het in deze blog!

De prijs van een kleine trekker

Trekkers zijn niet goedkoop. Een klein exemplaar is niet goedkoper dan €3000,- op de markt te vinden. De prijzen van oldtimers op Marktplaats zijn over het algemeen een goede richtlijn. Online zie je soms ook wel eens trekkers van €5000,- en meer, maar het is slim om te bedenken dat dit verzamelobjecten zijn. Deze zijn duurder omdat ze meestal zeldzaam zijn. Je kunt ook een oldtimer van minder dan €3000,- kopen, maar houd hierbij in je achterhoofd dat deze trekkers meestal verwaarloosd zijn of heel weinig PK’s hebben.

Trekker merken

Je kunt makkelijker een trekker vinden als je zelf als een voorkeur voor een merk hebt. Op deze manier hoef je namelijk niet meer naar andere merken te kijken. Als je geen voorkeur hebt voor een merk, kun je het beste een trekker kiezen waarvan het merk veel exemplaren heeft geproduceerd. Voorbeelden hiervan zijn Ford, MF, Fiat, David Brown of John Deere. Doordat er veel trekkers van deze merken zijn, is het aanbod groot en heb je een grotere kans jouw ideale trekker te vinden!

Het vermogen van een trekker

Voordat je een trekker koopt, is het slim om jezelf af te vragen wat je met de trekker gaat doen en wat hij moet kunnen. De werktuigen van trekkers worden steeds zwaarder waardoor de trekkers steeds meer PK nodig hebben om te kunnen functioneren. Soms heb je ook een nieuwe Gatenbalk Mister Agrinodig.Koop dus geen trekker die later te licht blijkt te zijn, koop liever een trekker vanaf 35 PK.

Originele trekkers zijn duurder

Wanneer je een trekker gaat kopen, doe je er goed aan om hem van tevoren te beoordelen op mankementen. Kijk bijvoorbeeld naar de motor, de lampen en het spatbord. Sommige trekkers hebben een nieuwe lak waardoor ze er als nieuw uitzien, maar soms zijn ze dan vanbinnen verrot. Let hier dus goed op! Soms is het nodig om een Trekkerstoel kopen bij Mister Agri, deins hier dan niet voor terug. Met een paar simpele aanpassingen heb je weer een prachtige trekker! Een originele trekker is duurder, hierbij wordt gekeken naar of de onderdelen nog origineel zijn.

Controleer de banden van de trekker

De kosten voor het zetten van nieuwe banden om een oldtimer zijn meestal tussen de €500,- en €1000,-. Wel hangt het er vanaf hoe groot de trekker is. De banden van de trekker en de staat hiervan bepalen de waarde van de trekker. Zorg ervoor dat je geen trekker koopt met droogtescheurtjes. Deze banden gaan nog wel even mee, maar na een tijdje moeten ze wel vervangen worden.