Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Kun je meerdere auto’s op jouw naam zetten?

Ben je behoorlijk gek van auto’s? En heb je daarom één of meerdere hobbyauto’s in de schuur of garage staan? In dat geval vraag je je mogelijk af of je al deze auto’s op jouw naam kunt zetten en kunt laten staan. En hoe zit het met de verzekering auto? In dit artikel ga je daar een compleet antwoord op vinden, inclusief handige tips. 

In principe is het geen probleem

Eigenlijk is het geen probleem om meerdere auto’s op jouw naam te zetten. We kunnen zelfs stellen dat dit met enige regelmaat voorkomt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar mensen in jouw directe omgeving. Je kunt ongetwijfeld wel één of twee personen bedenken die meerdere auto’s op hun naam hebben staan.

Pas op met het handelen in de auto’s

Vind je het leuk om oude auto’s te kopen en deze vervolgens op te knappen? Is het doel vervolgens om die auto’s weer te verkopen? Dat klinkt op papier erg leuk, maar je moet hier wel goed mee oppassen. Als je té veel auto’s per jaar koopt en verkoopt, kan de Belastingdienst jou als ondernemer gaan zien. In dat geval krijg je ook met aanvullende eisen en belastingen te maken. Als je op een dergelijke manier in auto’s wilt handelen, is het aan te raden om je al direct als ondernemer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Alle auto’s op één polis

Wil je meerdere auto’s verzekeren? Dan is het interessant om meerdere auto’s op jouw naam te zetten. Door dat te doen, kun je bij een verzekeringsmaatschappij wellicht van een interessante korting genieten. Voor de maatschappij betekent dit namelijk dat zij in één keer bijvoorbeeld 3 of 4 nieuwe auto’s in hun bestand op kunnen nemen. Dat is uiteraard bijzonder interessant voor een verzekeringsmaatschappij.

Overigens kan het ook nog interessant zijn om naar een speciale verzekering te kijken. Rijd je in een Opel? Kijk dan eens naar een Opel verzekering. Een dergelijke verzekering is volledig afgestemd op ene Opel, waardoor je van een volledige dekking verzekerd bent!

Gerelateerde artikelen

Chiptuning Breda 101

Zelf een achteruitrijcamera installeren

De juiste rijschool uitzoeken