Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Je caravan verzekeren? Zo kan je het best te werk gaan!

Het kopen van een caravan is sinds jaar en dag ontzettend populair. Wanneer je de keuze maakt om een caravan te kopen spreekt het voor zich dat je er graag alles aan zal willen doen om de waarde van die caravan te kunnen bewaken. Het laatste wat je namelijk wil is dat één enkel schadegeval je investering zomaar in rook doet opgaan. Gelukkig is het in de praktijk perfect mogelijk om ervoor te kiezen om een zogenaamde caravanverzekering af te sluiten. Je caravan verzekeren heeft als gevolg dat je de waarde perfect kan laten verzekeren bij menig aantal schadegevallen. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan moet je zeker en vast verder lezen!

Is het afsluiten van een caravanverzekering wel echt interessant?

Voor een behoorlijk aantal mensen geldt dat ze zich bij het kopen van een caravan de vraag stellen of hun caravan verzekeren wel echt interessant is. Zolang de caravan aan de auto is verbonden is het namelijk zo dat ze is verzekerd. Dit betekent echter alleen maar dat ze is verzekerd voor de schade die wordt gedekt door de afgesloten autoverzekering voor het voertuig waar de caravan aan is bevestigd. Dat is meteen een zeer belangrijk punt om rekening mee te houden.

Bovenstaande is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat de caravan niet altijd aan de auto is verbonden. Op het moment dat, dat niet het geval is zal je dan ook moeten vaststellen dat ze op geen enkele manier nog is gedekt tegen eventuele schade. Dat is uiteraard ook niet interessant. Wil je er dus met andere woorden van op aan kunnen dat de waarde van jouw caravan in geval van schade niet in rook opgaat? Dan is een verzekering afsluiten zeker een goed idee.

Op welke manieren kan je, je caravan verzekeren?

Je caravan verzekeren kan in de praktijk op twee verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie heb je de mogelijkheid om een basisverzekering af te sluiten. Voor dit type verzekering geldt dat ze je zoals de naam reeds aangeeft voorziet van een basispakket met dekkingen. Dat is voor veel mensen meer dan voldoende. Indien je een zeer dure caravan hebt aangekocht of je van plan bent om er heel wat tochten mee te maken kan dat echter niet het geval zijn. Wil jij dan ook graag een meer uitgebreide verzekering afsluiten? Dan is de aanvullende verzekering een goede keuze.

1.) Je caravan verzekeren met een basis caravanverzekering

In eerste instantie kan je, je caravan verzekeren door middel van een basisverzekering. Vergis je niet, ondanks de “basis” in de naam moet het gezegd dat ze bestaat uit heel wat verschillende soorten dekkingen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de dekking bij diefstal. Deze is in nagenoeg alle basispakketten voor caravanverzekeringen terug te vinden. Is er sprake van een diefstal tijdens je vakantie? Dan zal de verzekeraar ook meer dan waarschijnlijk een vervangend verblijf voor je regelen. Onder de basisverzekering zit ook een ongevallendekking. Voor een ongeval geldt in de praktijk dat ze vaak in een klein hoekje zit. Raakt je caravan aanzienlijk beschadigd of is er sprake van totaal verlies? In beide gevallen ben je doorgaans perfect gedekt door de basis caravanverzekering.

2.) Je caravan verzekeren met een aanvullende caravanverzekering

Je caravan verzekeren met behulp van een aanvullende caravanverzekering is in de praktijk altijd interessant wanneer je het vermoeden hebt dat de basisverzekering niet voldoende zal zijn. Indien je kiest voor deze verzekering kan je rekenen op onder meer de onderstaande extra dekkingen:

  1. Een dekking van schade aan de eventuele mover;
  2. Hagelschade wordt gedekt;
  3. De inventaris van de caravan is verzekerd;
  4. De accessoires zijn verzekerd;
  5. Een voortent of luifel wordt gedekt;
  6. De aanbouw bij de caravan is gedekt;

Ook een rechtsbijstand is doorgaans inbegrepen bij het afsluiten van een aanvullende verzekering voor je caravan. Wil je, je caravan verzekeren door middel van een dergelijke verzekering? Dan moet je er wel rekening mee houden dat hier uiteraard hogere kosten aan verbonden zijn.

Voordelig je caravan verzekeren? Dat is mogelijk met de onderstaande tips!

Je caravan verzekeren zal natuurlijk altijd bepaalde kosten met zich meebrengen. Dat spreekt voor zich. Het spreekt verder ook voor zich dat niemand zit te wachten op een torenhoge verzekeringspremie voor diens caravanverzekering. Gelukkig is dat ook helemaal nergens voor nodig. Er bestaan dan ook in de praktijk verschillende manieren om deze prijs te drukken. Wil jij ook graag ontdekken welke interessante bespaartips er bestaan voor je caravanverzekering? Dan kan het zeker interessant zijn om je even te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

1.) Je caravan verzekeren doe je niet zonder eerst te vergelijken

Ga je, je caravan verzekeren? Dan is het altijd, maar dan ook altijd, van belang om in eerste instantie even een vergelijking uit te voeren bij Diks Verzekeringen. Door een dergelijke vergelijking uit te voeren op de website van een verzekeraar of op een objectieve vergelijkingssite krijg je altijd de mogelijkheid om een goed beeld te creëren van het aanbod dat op de markt is terug te vinden. In het bijzonder indien je gebruik maakt van een echte vergelijkingssite zal al zeer snel duidelijk worden welke interessante caravanverzekeringen er allemaal op de markt zijn terug te vinden en welke van deze opties voor jou de beste is. Alleen op die manier verzeker je jouw caravan dus op de best mogelijke manier.

2.) Hoeveel eigen risico geldt ervoor de polis van je keuze?

Ook bij een caravanverzekering is het in de praktijk nagenoeg altijd zo dat er sprake is van een eigen risico. Dat eigen risico wordt in rekening gebracht om de hoogte van de verzekeringspremie enigszins te kunnen drukken. In het merendeel van de gevallen blijkt echter uit de praktijk dat de verzekeringnemer dit eigen risico ongemoeid laat. Dat is niet altijd de beste keuze. Overweeg daarom altijd om het eigen risico dat geldt voor jouw caravan op z’n minst licht te verhogen. Op die manier kan je mogelijks op termijn een aantrekkelijke besparing op je verzekeringspremie realiseren.