Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Het theorie examen

Waarschijnlijk is het theorie examen het onderdeel waar iedereen tegen op kijkt die rijles volgt bij bijvoorbeeld een rijschool in Brunssum. Het is algemeen bekend dat het een pittige toets kan zijn waar je goed voor moet leren. Je hebt mensen die geluk hebben en in een keer slagen, maar er zijn ook genoeg mensen die drie of vier keer doen over het theorie examen. Het slagingspercentage voor het auto theorie examen is 44% en dit is een redelijk laag aantal. Dit betekent dat meer dan de helft niet slaagt voor de theorie toets. Gelukkig kun je de theorie toets zo vaak als het nodig is maken, maar hier betaal je dan ook voor. Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op je theorie examen. Het kan zijn dat een rijschool in Brunssum een theorie cursus aanbied, maar dit is niet verplicht.

 

Hoe bereid je je voor op het theorie examen?

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op het theorie examen. Voor iedereen werkt iets anders goed of vind iets anders fijn. Wanneer je weet dat je gemotiveerd bent om zelf veel te leren kun je thuis leren met bijvoorbeeld een boek of een online boek. Tijdens je rijles zul je rijinstructeur van bijvoorbeeld rijschool Brunssum ook al een paar dingen met je doornemen. Als je van jezelf al weet dat je dit niet gaat volhouden, is het aan te raden een theorie cursus te volgen. Een theorie cursus kun je bijvoorbeeld vanuit je rijschool in Brunssum krijgen aangeboden, maar je kunt ook naar een ander bedrijf gaan. Bij een theorie cursus leer je in een paar uur de belangrijkste regels en leer je hoe je de toets moet maken. Meestal duurt een theorie cursus van 7.00 in de ochtend en dan ongeveer tot 14.00. daarna ga je met de theorie cursus naar het CBR en krijg je meteen de toets. Omdat je bijna meteen de toets kunt maken zal er nog veel informatie vers in je hoofd zitten.

 

Fraude tijdens het theorie examen

Iedereen zal op een eerlijke manier moeten slagen, daarom heeft het CBR ook veel maatregelen genomen tegen fraude. Het theorie examen bestaat niet voor niets, het is er zodat je kennis goed getest kan worden en je veilig de weg op kunt. Als je wordt betrapt op fraude tijdens je theorie examen zal het CBR meteen de politie inschakelen.

https://drivingcoach.nl/rijschool-brunssum/