Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

De juiste rijschool uitzoeken

Als je het rijbewijs wilt gaan halen, is het belangrijk om een rijschool uit te zoeken die goed bij jou past. Om een goede keuze te kunnen maken is het van belang dat je eerst goede informatie opzoekt. Let hierbij goed op de volgende aandachtspunten:

–          Hoeveel ervaring heeft de rijschool en instructeur?

–          Wat is het slagingspercentage van de rijschool?

–          Ziet de website er professioneel uit?

–          Is er een goede communicatie tussen leerling en rijschoolhouder en is de uitleg helder?

Ook persoonlijke belangen spelen hierbij een rol.

Beginnen met rijlessen 

Wanneer je eenmaal een weloverwogen keuze hebt gemaakt, is het tijd om te beginnen met rijlessen. Vraag hierbij altijd eerst een proefles aan. Bij rijschool Waalwijk is deze proefles vrijblijvend.

Wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met de rijlesinstructeur, is de onderlinge sfeer al relaxter. Na de proefles kun je ook samen overleggen hoeveel rijlessen jijzelf nodig zult hebben. De instructeur zal hier vanuit zijn/haar ervaring een gooi doen naar het aantal. De meeste leerlingen hebben tussen de 30 en 40 lesuren nodig. Om het maximale uit je rijlessenpakket te halen, is het verstandig dat je per week 1 à 2 uur rijdt. Door constant te blijven rijden leer je het beste. Na de eerste paar weken zul je ook ’s avonds voor het eerst de weg op gaan. Het is hierbij belangrijk dat je net zo rustig blijft als tijdens het rijden overdag. Als je ook eenmaal je theorie-examen en tussentijdse toets hebt gehaald, dan is de volgende stap het rijexamen bij het CBR.

 

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-waalwijk/