Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

De huur van een auto interessant?

Een consument die kiest voor het huren van een voertuig kan goedkoper uit zijn dan de koop van een voertuig. Bij de huur van een voertuig neemt de consument het voertuig voor een bepaalde periode af van de verhuurder. Een voorbeeld van een doelgroep waarvoor dit interessant kan is zijn ouderen. Ouderen rijden namelijk vaak weinig kilometers. Zij rijden relatief gezien geen lange stukken en hoeven niet elke dag naar hun werk. Daarnaast geldt dat gekeken naar financiën van ouderen deze vaak minder aantrekkelijk zijn dan bij andere leeftijdsgroepen.

Waarom je niet moet huren

Een nadelig effect van het huren van een voertuig is het feit dat er een financiële verplichting aangaat voor meerdere jaren. Daarbij komt dat je niet zomaar uit de overeenkomst kunt stappen. Mocht je het geld niet hebben om elke maand te betalen dan zul je een afkoopsom moeten betalen. Daarbij is het zo dat je voorafgaand aan moet geven hoeveel kilometers je ongeveer gaat rijden over de periode van een jaar. Ga je over deze hoeveelheid heen dan komen er extra kosten bovenop het maandbedrag. De kosten worden dan per kilometer doorgerekend. Deze kunnen erg hoog zijn. Een ander punt waar rekening mee gehouden dient te worden is dat je de auto niet kan uitlenen aan mensen buiten je huishouden. Het voertuig staat namelijk niet op jouw naam en is dus niet van jou. Het gebruik van het voertuig is hetgeen waarvoor je betaalt.

Waarom je wel moet huren

Een reden om wel een voertuig te huren is dat je een maandelijks bedrag kwijt bent aan het voertuig. Het grote verschil is dat je bedrag van het voertuig uitsmeert over een bepaalde periode. In dit maandelijkse bedrag zitten een groot aantal kosten zoals: onderhoudskosten, reparatiekosten, de wegenbelasting en de verzekering. De kosten die je naast dit maandelijkse bedrag wel nog hebt zijn de kosten voor de brandstof oftewel de diesel of benzine. Daarnaast spreekt het voor zich dat de boetes wel voor de huurder zijn. Het grote voordeel van huren is dat je het dus spreid en niet in een keer hoeft te betalen. Tevens is dit bedrag lager dan dat je kwijt zou zijn voor een nieuwe.

Een ander pluspunt is het feit dat je in een splinternieuwe voertuig rijdt zonder dat je er veel gespaard geld aan hoeft uit te worden gegeven. Bijkomend voordeel is dat er geen aanbetaling nodig is en dat je na afloop van de overeenkomst niet vast zit aan de verkoop van het voertuig. Je levert het voertuig gewoon weer terug in, meer is niet nodig.

 

Zoek je nu een leuke privé lease auto kijk dan op auto huren Geleen.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-geleen/

Gerelateerde artikelen

Ga voor topkwaliteit en kies voor Xenon Lampen

Beveilig uw auto

Fietsenmaker Veenendaal nodig?