Duurzaam Vandaag
Image default
Auto's en Motoren

Beveilig uw auto

Wist u dat er jaarlijks ongeveer 23.500 voertuigen worden gestolen? Auto’s brommers motoren, aanhangers… allemaal attractieve voertuigen voor het dievengilde. Per dag komt het aantal neer op 23 auto’s, 35 brommers, 4 motoren en 2 aanhangers. Met een car tracker in de auto beveiligt u het voertuig en kunt u de auto altijd volgen.

 

Bedrijfswagens populair

Vooral bedrijfswagens worden steeds vaker gestolen. In de eerste 6 maanden van 2020 werden er 844 kleine bestelbussen gestolen, een stijging van 28,9 procent ten opzichte van de eerste 6 maanden van 2019. Opvallend is dat ruim 33 procent van de gestolen bestelauto’s wordt teruggevonden. Het terugvindpercentage stijgt door de zogenoemde ‘GPS tracker auto’ u altijd op de hoogte bent waar de auto is. Deze gegevens kunt u op het moment dat de auto wordt gestolen doorgeven aan de politie, die met de gegevens de car tracker op kunnen sporen.

Personenauto’s

Niet alleen voor bedrijfswagens, maar ook voor personenauto’s is een GPS tracker auto een uitkomst. In het eerste halfjaar van 2020 zijn er 3.772 personenauto’s gestolen. Dat is een daling van 9,3 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Door het toenemend aantal car trackers in auto’s kan het zijn dat criminelen worden afgeschrikt en minder voertuigen proberen te stelen.

 

GPS tracker auto

De GPS tracker in de auto stuurt locaties door die worden gemeten via GPS. Via een eigen online account kunt u dan op ieder gewenst moment de huidige locatie gezien en waar het voertuig is geweest. De car tracker wordt aangesloten op de voeding van de auto via de plus, min en op het contact. Hierdoor is het ook mogelijk om beweging te constateren op het moment dat de auto verplaatst zonder dat het contact aan is en kunt u een veiligheidszone instellen. Komt de auto buiten de veiligheidszone of wordt de car tracker losgekoppeld, ontvangt u ook een melding.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/

Gerelateerde artikelen

GPS tracking is de toekomst

Elektrische auto-chip

Zelf een achteruitrijcamera installeren