Duurzaam Vandaag
Image default
Attracties

Urbex in de Ardennen

Er zijn veel activiteiten in Ardennen mogelijk: van wandelen tot mountainbiken, van grotten bezoeken tot bergbeklimmen. Maar één van de activiteiten in Ardennen die het meest mysterieus is, is misschien wel urbex. Urbex kun je overal op de wereld doen, maar in de Ardennen heeft het door de omgeving een nog grotere magie over zich heen. Wij vertellen je graag meer over één van de tofste urbex locaties in de Ardennen.

Het verlaten Sanatorium du Basil

Het Sanatorium du Basil ligt op een heuvel in de Ardennen, op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens. Ooit was dit verlaten ziekenhuis in België een rustoord voor Tuberculose patiënten. Nu waren er spoken rond in het vervallen pand, althans dat is het gevoel dat je er krijgt. De helende frisse lucht van de bossen rondom was bepalend voor de locatie van het ziekenhuis en staat sinds 2013 leeg. De verlaten plek heeft nog een tijd dienst gestaan als  psychiatrisch ziekenhuis en er hebben nog een paar jaar asielzoekers op deze plek gewoond. Echter zijn de stookkosten van het pand te hoog geweest.

Het torentje

Het oude ziekenhuis is een statig pand en wanneer je voor de markante voorgevel van het hoofdgebouw staat, valt je de klokkentoren gelijk op. Na sluiting is de klok nog voor een lange tijd blijven lopen en kon je deze via een houten en metalen trapje zelfs tot achter de klok beklimmen. Helaas is het uurwerk inmiddels gesloopt en is de metalen trap vervangen voor een gammel houten exemplaar.

https://indardennen.be/activiteiten/