Duurzaam Vandaag
Image default
Afvalverwerking

Duurzame energievoorziening en isolatie in een Tiny House

Om de energie-efficiëntie van tiny houses te verhogen, zijn er verschillende maatregelen voor tiny house eigenaren in Lisse: energie kan worden bespaard zodra het huis is uitgelijnd. Dit komt doordat huizen optimaal op de zon kunnen worden afgestemd. Op deze manier kan de verwarmingsbehoefte worden verminderd.

Dit vereist minder kunstlicht. Ook de juiste thermische isolatie kan kosten besparen. Want door het gebruik van ecologische isolatiematerialen zoals hout, zeegras of cellulose kan het huis energie opslaan en tegelijkertijd beschermen tegen koude. Een goede warmte-isolatie is belangrijk in een tiny house, zodat er niet te veel energie wordt gebruikt voor verwarming. 

Efficiënte warmte-isolatie in een Tiny House

Een efficiënte warmte-isolatie kan ook worden bereikt met een natuurlijke dakbedekking. Daarnaast zijn functies zoals multi-glas ramen en deuren essentieel voor een goede energiebalans. Bovendien kunnen door het gebruik van warmtepompen en diepe warmtepompen de verwarmingskosten in een tiny house worden verlaagd.

Ook het gebruik van alternatieve energiebronnen in een tiny house moet worden overwogen. Want ook hout of houtpellets kunnen voorzien in de zich ontwikkelende behoefte aan warmte-energie. Bij deze alternatieven moet echter wel aandacht worden besteed aan hun oorsprong in duurzame bosbouw.

 

Duurzaamheidstrend voor in een tiny house

Grote ramen aan de zuidgevel genereren ook zonnewinsten. In combinatie met een eenvoudige en compacte vorm kan zo het energieverbruik aanzienlijk worden geminimaliseerd. Miniwoningen hebben een duidelijk voordeel op het gebied van design. Daarnaast kan een duurzame bouwmethode voor kleine woningen beter worden geïmplementeerd vanwege de lage kosten. De extra kosten voor bouwmaterialen of toegankelijkheid worden gecompenseerd door besparingen door een kleiner formaat. Bovendien kunnen kleine ruimtes met minder energie worden verwarmd.

Duurzaam bouwen is, net als fairtradekleding, duidelijk een trendsettend thema. Want wat zich al een paar jaar bezighoudt met de mode-industrie creëert nu ook binnen de eigen vier muren een goede sfeer. De harmonie tussen de juiste materialen en hun perfecte oorsprong creëert een gezonde omgeving en comfort in huis. Een blik op duurzame bouwprojecten is ook vanuit het oogpunt van waardebehoud de moeite waard. De extra kosten kunnen worden gecompenseerd door de focus te leggen op de essentiële zaken en concepten, zoals mini-woningen.

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er met jouw afval?

Worden blauwe bessen binnenkort verkocht zonder plastic verpakking?

Kostenbesparende waterzuivering