Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Zo ga jij efficiënter met je tijd om!

Zo ga jij efficiënter met je tijd om!

Het zou toch eigenlijk zo moeten zijn dat we met elkaar iets van de gehele corona pandemie moeten hebben leren. Er werd bijna letterlijk een pauzeknop ingedrukt toen er een enorme uitbraak ontstond. Hierdoor hoefden we als personen even iets minder en nam de sociale druk om allerlei dingen te ondernemen enorm af. Doordat de corona pandemie heel Nederland in zijn greep had, ontstond er eindelijk eens rust die we allemaal eigenlijk wel nodig hadden. Het is daarom raar om te merken dat die rust bijna is verdwenen en iedereen weer in zijn of haar oude patronen terugvalt. Om toch die rust weer wat terug te pakken, is het goed dat we weten hoe we beter en efficiënter met onze tijd om kunnen gaan. In dit blog geven we je een paar tips hoe je dat doet!

Structuur is de basis van rust

Wanneer jij een totaal ongestructureerd leven leidt, is de kans aanwezig dat rust voor jou ook redelijk ver te zoeken is. Mensen die een echt rustig leventje leiden, zullen daarom ook een redelijk gestructureerd leven leiden. Structuur is letterlijk de basis van rust en daarom is het belangrijk dat jij precies weet wat er wanneer gaat gebeuren. Zorg daarom voor een gestructureerde invulling van je ochtend. En je middag. En je avond! Structuur creëert een enorme rust in jouw hoofd. Leid een gestructureerd leven en geniet van alle rust die hierbij komt kijken!

Moeten of mogen?

Over het algemeen maken we onderscheid tussen dingen die moeten en dingen die mogen. Vooral dat laatste laten we steeds vaker los. We moeten tegenwoordig namelijk heel veel van onszelf. Zo is moet jij absoluut niet de druk voelen om elke dag jouw planten water te geven. Kies voor kunstplanten voor buiten! Moet je elke dag iets anders eten? Maak een grote hoeveelheid eten als je tijd hebt en zorg ervoor dat je hier een paar dagen van eet. Op deze manier creëer jij hoe dan ook een enorme rust in jouw systeem!