Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Zo bouw je je ideale badkamer

Het inrichten van je badkamer, een spannend project! Welke kant ga je op? Volg je de trends of ga je eerder voor een klassieke look? En ben jij van de neutrale tinten of ga je dit keer eens voor wat meer kleur? Er zijn in ieder geval weer genoeg keuzes die gemaakt moeten worden. Hier vind je in ieder geval het belangrijkste advies voor het realiseren van jouw droombadkamer.

Laat je inspireren

Het begint altijd met het ontwikkelen van een ideaalbeeld in je hoofd. Laat je inspireren op Pinterest, door woonmagazines of neem eens een kijkje in een aantal showrooms. Heb je eenmaal in gedachten wat je mooi vindt dan wordt het zaak om dit om te zetten naar een realistisch ontwerp. Het is dan ook zaak om de beschikbare ruimte nauwkeurig op te meten en keuzes te maken over wat je precies wilt hebben in jouw badkamer. Ga je voor een ligbad of kies je vanwege de weinig beschikbare ruimte liever voor een regendouche? Tip! Teken je badkamer uit op schaal of maak gebruik van een online 3D-programma. Zo zie je precies hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en wat de meest efficiënte indeling is.

Uitkiezen van het gewenste sanitair

Als je eenmaal een plan hebt uitgewerkt voor de indeling van jouw badkamer is het tijd om op zoek te gaan naar het sanitair. Bedenk vooraf goed wat je wilt besteden per onderdeel en deel dit met de aannemer of specialist in de showroom. Sanitair is namelijk te verkrijgen in uiteenlopende prijsklassen, afhankelijk van kwaliteit, model en merk. Het verbouwen of renoveren van een badkamer is een behoorlijke klus en zeker ook niet goedkoop, maar het is wel belangrijk om te werken met goede materialen. Je wilt immers wel dat je badkamer een behoorlijk aantal jaar meegaat, nietwaar? Laat je bij twijfel altijd adviseren door een of meerdere specialisten. Zij hebben er ervaring mee welke materialen lang mee gaan en zo zorg je er samen voor dat jij zo lang mogelijk plezier zult hebben van jouw nieuwe badkamer.