Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Zijn doffe koplampen herstelbaar?

Als je een auto hebt, is de kans groot dat je te maken krijgt met doffe koplampen. Dit heeft ermee te maken dat doffe koplampen een effect kunnen zijn als een auto een tijdje niet onderhouden is. Het is niet altijd even makkelijk om doffe koplampen te herstellen. Daarom kan het handig zijn om te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Hierdoor is het mogelijk om te bepalen hoe je het beste je doffe koplampen kunt herstellen. In dit artikel gaan we behandelen hoe je dit het beste aan kunt gaan pakken.

Waarom zijn doffe koplampen gevaarlijk?

Doffe koplampen kunnen erg gevaarlijk zijn om gebruik van te maken. Vaak rij je er mee rond zonder dat je dit zelf doorhebt. Daarom kan het handig zijn om te weten waarom doffe koplampen gevaarlijk zijn. Als eerste ben je gewoon een stuk minder zichtbaar op de weg. Dit komt omdat het licht van je auto gewoon minder licht kan geven door de doffe koplampen heen.

Op snelwegen komt het tegenwoordig vaak voor dat de verlichting in de nacht uitgezet wordt om energie te besparen. Daarom is het aan te raden om goede verlichting te hebben om goed te zien te zijn. Omdat anderen je hierdoor soms niet kunnen zien, is de kans op een botsing een stuk groter. Verder is de kans ook erg groot dat je niet zomaar door de APK heen kunt komen als je last hebt van doffe koplampen.

De oorzaken van doffe koplampen

Doffe koplampen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is eigenlijk gewoon een normale vorm van slijtage aan de koplampen. Een combinatie van verschillende omstandigheden zoals pekel, uv-straling, chemicaliën en steenslag zorgen ervoor dat je te maken krijgt met een klein laagje over de koplampen heen. Dit laagje zorgt ervoor dat het voor het licht lastiger is om door de koplamp heen te schijnen wordt. Het maakt niet uit hoe zuinig je op je auto bent en hoe voorzichtig je rijdt, je krijgt altijd te maken met doffe koplampen. Daarom is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden.

Het herstellen van doffe koplampen

Het is gelukkig wel mogelijk om je doffe koplampen te herstellen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Het is niet verstandig om met middeltjes zoals tandpasta of andere lifehacks die je op het internet kunt vinden te gaan poetsen. Dit komt omdat de kans hierdoor groot is dat je de koplamp beschadigd. Hierdoor beschadig je namelijk de topcoat die over de koplamp heen zit. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

De beste optie is om naar een monteur toe te gaan. Deze kan door te gaan schuren, polijsten en coaten je koplampen weer volledig herstellen tot nieuw. Hierdoor kun je zelf weer voldoende zien en kunnen anderen je ook voldoende herkennen. Binnen een paar uur is het al mogelijk om je auto weer van de garage terug te krijgen na het herstellen van de koplampen. Dit is natuurlijk heel erg prettig.