Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over gemiddelde kosten voor een AED apparaat

Wanneer je een AED apparaat wilt aanschaffen, dan kun je dit natuurlijk alleen doen, maar je kunt er ook kiezen dit met de buurt of bijvoorbeeld sportvereniging te doen. De kosten voor een AED kunnen laten flink in de papieren lopen, maar is wel essentieel om in de buurt te hebben. Niet voor niets zijn er daarom ook steeds meer buurten die ervoor kiezen een AED samen aan te schaffen. Zo kunnen de kosten worden gedeelt en is iedereen in de buurt direct een stukje veiliger wanneer er iets gebeurt. Kortom, zeker een aanrader dus! Maar waar let je nu eigenlijk allemaal op bij de aanschaf van een AED apparaat en welke kosten gaan hiermee gemoeid? Om het antwoord op deze vraag te kunnen geven, is het goed om eerst wat dieper in te gaan om de werking van het apparaat.

 

Hoe werkt een AED apparaat?

Willen jullie in de buurt gezamenlijk een duurzame defibrillator kopen, dan is dit natuurlijk een fantastisch initiatief. Ook al wordt er maar één persoon mee gered, dan is dit de aanschaf al meer dan waard. Maar hoe werkt zo’n AED apparaat nu eigenlijk? Het apparaat welke in de basis op twee AED elektroden. Deze elektroden worden op de borstkas van het slachtoffer aangebracht, waardoor het apparaat kan monitoren wat de hartslag is. Op het moment dat dit is gedaan, wordt er door het AED apparaat exact stap voor stap verteld wat jij moet doen. Zo wordt er verteld of je moet gaan reanimeren of dat het belangrijk is om een schok te laten geven door het apparaat. Het apparaat is in principe redelijk eenvoudig te bedienen, maar een cursus vooraf is nooit verkeerd uiteraard. 

 

Waar let je op bij de aanschaf van het apparaat?

Op het moment dat jullie besluiten er één aan te schaffen, dan is het wel prettig te weten waar je nu eigenlijk allemaal op moet letten. Aangezien er verschillende soorten zijn, is het belangrijk om te weten waar het apparaat wordt neergehangen en of deze ook in meerdere talen moet kunnen spreken. Kortom, allerlei zaken om rekening mee te houden. Om je een idee te geven wat er nog meer van belang is, hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 

De locatie

Hangt het apparaat hoofdzakelijk buiten? Dan is het van belang dat het apparaat met het klimaat in Nederland tegen allerlei verschillende weersomstandigheden kan. Zo kan het de ene dag regen en de andere dag droog zijn. Houd hier dus rekening mee tijdens de aanschaf van de buitenkast.

 

Meertalig?

Wordt het AED apparaat geplaatst op de werkvloer, waar bijvoorbeeld ook mensen die een andere taal spreken werkzaam zijn, dan is het wel zo handig dat het apparaat ook in deze talen beschikbaar is. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld Nederlands en Engels, maar zijn er ook allerlei andere talen mogelijk om in te stellen.

 

De kosten

De kosten voor een AED apparaat liggen zo ongeveer op een bedrag van 2.000 euro. Zorg er daarom altijd voor dat je bij de aanschaf rekening houdt met het keurmerk, de capaciteit van de batterij en natuurlijk ook de zelftesten die worden gedaan met het apparaat om te kijken of deze nog naar behoren functioneert. Door met deze zaken rekening te houden, kun je het verschil maken tussen leven of dood.