Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over de ESTA aanvraagprocedure

ESTA is de afkorting voor Electronic System for Travel Authorization. In dit artikel zullen we het daarom ook houden bij deze afkorting, omdat het anders wellicht wat te complex wordt. Een ESTA is eigenlijk niets meer dan een toestemming om te kunnen reizen naar de VS zonder dat je een visum hebt. Dit geldt overigens niet alleen voor het vliegen naar Amerika, maar ook wanneer je per boot naar de VS vertrekt. Het aanvragen van een ESTA is een stuk gemakkelijker dan wanneer je met een visum aan de slag gaat. Om je een idee te geven hoe dit werkt, hebben we in dit artikel de belangrijkste ESTA info voor je op een rijtje gezet.

 

Wanneer heb je een ESTA nodig?

Op het moment dat je voornemens bent om per vliegtuig of boot naar de VS te gaan, dan is het noodzakelijk om een visum of ESTA aan te vragen. Dit kunt je doen op een aantal verschillende manieren, die we verderop in dit artikel met je zullen bespreken. Belangrijk om te weten is vooral wanneer je er nu één nodig hebt. Want niet alleen voor een vakantie naar de VS heb je er één nodig, maar ook wanneer je overstapt in Amerika, dus ook wanneer je het vliegveld niet verlaat. Ook voor je kinderen, want ook de kinderen hebben een eigen paspoort, dus autorisatie nodig. En het belangrijkste, wat nog wel eens wordt vergeten, is dat je er ook één nodig hebt voor Alaska, Hawaii, Puerto Rico, Guam, de Noordelijke Marianen of de Amerikaanse Maagdeneilanden.

 

Hoe werkt de aanvraagprocedure

De ESTA aanvraagprocedure werkt in de basis vrij eenvoudig. Deze kun je namelijk aanvragen via een online aanvraagformulier en neemt niet meer dan een minuut of 5 in beslag. Het enige wat er wordt gevraagd, is alle persoonlijke en nog wat aanvullende gegevens en vervolgens wordt de aanvraag in behandeling genomen. Het fijne aan deze procedure is, is dat de aanvragen 365 dagen per week, 24 uur per dag in behandeling worden genomen. De kosten kun je eenvoudig voldoen via iDeal, creditcard of PayPal. Nadat je aanvraag is betaald, kan het tot 3 dagen duren voordat je aanvraag volledig is goedgekeurd, mits er natuurlijk niets geks aan de hand is.

 

De kosten voor een ESTA

Het aanvragen van een ESTA is relatief eenvoudig online te doen. De kosten die je moet voldoende zijn totaal 44,95 en dienen te worden voldaan tijdens het aanvragen. Dit kan gemakkelijk via de verschillende betaalmogelijkheden die de website te bieden heeft. goed om te weten, is dat de kosten worden berekend in euro’s en dus niet in dollars. Zo hoef je dus geen rekening te houden met de koers en betaal je ook geen extra opslag. De kosten zijn dus altijd gelijk, mits er natuurlijk een verhoging wordt doorgevoerd. Zoals je kunt zien is het aanvragen relatief eenvoudig te regelen en ben je voor je het weet in het bezit van de benodigde documentatie voor je bezoek aan de VS.