Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Waarom behoort Nederland tot de top 5 duurste landen om te tanken?

Dat het tanken in Nederland steeds duurder aan het worden is, is voor de meeste mensen geen raadsel. Het stijgen van de prijzen van benzine en diesel wordt al jaren hoger. Vandaag de dag is er echter een record bereikt met de prijs van een volle tank. Nederland behoort daarom ook tot de top 5 duurste landen om te tanken. Veel mensen vragen zich echter af waardoor dit precies komt.

De accijns

De voornaamste reden waarom Nederland één van de duurste landen is om in te tanken, is door de accijns die de overheid vraagt voor de brandstof. De accijns in Nederland is 17% van de volledige prijs die je betaald voor de benzine. Dit is enorm veel als je er vanuit gaat dat de daadwerkelijke prijs van de benzine een stuk lager is.

De accijns is niet het enige geld dat naar de overheid gaat. Er gaat namelijk ook 21% BTW over de benzine en diesel heen. Hierdoor is de totale hoeveelheid van de prijs die je betaald voor benzine of diesel die naar de overheid gaat 38% van alles wat je betaald. Dit is bijna de helft van de prijs. Vaak vragen de benzinepompen ook een extra hoeveelheid geld voor de brandstof. Dit maakt het ook duurder.

De plaats in Nederland

Naast dat er een verschil in prijs zit per land als het gaat om benzine, is er ook een verschil in de plaats in Nederland waar je de brandstof tankt. Zo is de brandstof in het westen van Nederland over het algemeen een stuk duurder dan in het oosten van Nederland. Dit heeft vooral te maken met de afstand die de brandstof af moet leggen.

Ook zit er een verschil per benzinestation waar je naartoe gaat. Zo is een benzinestation die niet bemand is een stuk goedkoper dan een benzinestation met personeel. Naast de snelweg zul je de hoogste prijzen vinden als het gaat om benzine. Dit komt omdat dit de plek is waar de meeste mensen hun benzine halen.

Waar goedkoop benzine pompen?

Het is eigenlijk niet mogelijk om goedkoop benzine te pompen. Dit komt omdat het overal duur is om dit te doen. Wel is het mogelijk om een minder hoge prijs hiervoor te betalen. Zo kan bijvoorbeeld een tankpas buiten Nederland de prijs die je voor de brandstof betaald een stuk verlagen. Voor veel mensen is dit een goede optie om voor te gaan. Hierdoor is het namelijk mogelijk om de benzine een stuk goedkoper te krijgen.

De goedkoopste manier om brandstof te krijgen, is door elektrisch te gaan rijden. Dit komt omdat je hier enorm veel geld mee bespaard. De aanschaf beste laadpas kan daarom ook een goede optie zijn om voor te gaan. Hierdoor is het namelijk mogelijk om goedkoop brandstof te krijgen. Het rijden in een auto kan hier namelijk een stuk goedkoper van worden als je het op de juiste manier aanpakt. Voor veel mensen is dit een goede optie.