Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Voor welke duurzame tas kies jij?

Voor welke duurzame tas kies jij?  

Een duurzame tas vraagt om een bewuste keuze. Kies geen niemendalletje, maar een kwaliteitstas van bijvoorbeeld leer, een vegan materiaal of een tas gemaakt op basis van milieunormen die zoden aan de dijk zetten. 

Duurzaam leven, hoe doe je dat? Dat is een vraag waarvan het antwoord vraagt om veel uitleg en je zou er een boek mee kunnen vullen, maar duurzaam leven begint met kleine dingen. Je kunt het dan zover doortrekken als je zelf kunt en wilt. 

Het begint al met het zo zuinig mogelijk omgaan met energie en zo min mogelijk fossiele brandstof gebruiken. Kies voor een inductiekookplaat in plaats van een gasfornuis, zet de verwarming een graadje lager, douche niet te lang en stap op de fiets in plaats van dat je de auto neemt. 

Kies een duurzame laptoptas

Dat laatste is een makkelijke manier als het gaat om zo duurzaam mogelijk leven. Heb je wat spullen met je mee te sjouwen of moet je naar het werk dan kies je natuurlijk voor een laptoptas 17 inch dames die van een duurzaam materiaal is gemaakt. Leer gaat zeker voor duurzaam door. Het is een natuurlijk materiaal dat eigenlijk alleen maar mooier wordt naarmate je een tas langer draagt. Krassen en deukjes horen erbij en wie kiest voor een hoge kwaliteit leer kan er jaren mee voort. Sommige van dit soort tassen gaan zelfs een leven lang mee. Dat is de investering waard. Wie een 17 inch laptop heeft, neemt deze in zo’n tas gemakkelijk met zich mee. Er zit een laptopvak in dat met klittenband of een rits goed is af te sluiten. Zo zit de laptop veilig opgeborgen. 

Laptoptas van polyurethaan

Heb je een 14 inch laptop, dan kun je ook kiezen voor een laptoptassen 14 inch van leer, maar ook van bijvoorbeeld polyurethaan. Dat is een vegan materiaal. Dat valt bij veel vegetariërs in de smaak. Dierenwelzijn staat dan bij hen bovenaan het lijstje waardoor ze juist niet voor leren producten kiezen. De keuze aan tassen van polyurethaan, ook wel PU genoemd, is groot. Het is een oersterk materiaal dat eveneens jaren meegaat en daarom zeker duurzaam te noemen is. 

Rains voldoet aan de REACH norm

Ga je voor specifiek een waterdichte tas, dan kies je voor het merk Rains. Ook dit merk draagt haar steentje bij als het gaat om het milieu en duurzaamheid. De tassen voldoen aan de norm van REACH (European Chemical Standards) en hebben het EcoTex certificaat. Een Rains tas is daarmee een waterbestendige tas van sterk polyester met een PU-coating. Daarmee zijn de tassen licht van gewicht en bestand tegen alle weersomstandigheden. Want eerlijk is eerlijk, door de klimaatverandering wil het bij ons nog wel eens flink plenzen.