Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Tips voor duurzame mondgezondheid

Mondgezondheid is erg belangrijk. Een stralende glimlach met mooie rechte tanden maakt vaak een goede indruk op mensen. Daarnaast hoef je met een gezond gebit je geen zorgen te maken over gezondheidsgevolgen zoals gaatjes en ontstekingen. Er zijn een aantal dingen die gedaan kunnen worden om je mondgezondheid te verduurzamen. Een gezond gebit met regelmatige controle voorkomt onverwachte kosten en onverwachte situaties waar je ziek wordt. De hygiëne van je mond is erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je een goede mondhygiënist inschakelt om de gezondheid van je gebit te bewaren. 

Een goede orthodontist inschakelen

Orthodontie is een belangrijk onderdeel voor een gezond gebit. Door bijvoorbeeld een beugel te plaatsen worden je tanden recht gezet om je glimlach zo mooi mogelijk te maken. Door dit op te volgen met regelmatige afspraken voor controle en andere zaken kan je gebit goed in de gaten worden gehouden. Wanneer er een probleem wordt gevonden kan deze bijna direct worden aangepakt en verzorgd om problemen in de toekomst te voorkomen. Op deze manier kan je op een duurzame manier voor je mondgezondheid zorgen. Er zijn een aantal stappen die worden genomen om dit te behalen. 

Als eerst is het verstandig om een consult af te spreken bij een website zoals Orthobillet, een 24/7 deskundige orthodontist Vlaadingen. Op deze manier kan je op gesprek gaan met een specialist. Deze specialist gaat vervolgens naar je gebit kijken en maakt foto’s en afdrukken om de juiste beugel voor jou te maken. Er wordt een behandelplan opgesteld die met je wordt besproken. Vervolgens kan de beugel worden geplaatst. Nadat de beugel is geplaatst worden er meerdere controle afspraken gemaakt om te kijken of het beugel goed vast zit en goed zin werk doet. 

Een beugel kan worden toegepast bij zowel volwassenen en kinderen. Het voordeel van moderne beugels is dat deze vrijwel onzichtbaar zijn. Ze zijn ervoor gemaakt om gemakkelijk uit te doen zodat je de tanden gewoon geheel kan blijven poetsen. Dit heeft een groot voordeel tegenover slotjes omdat deze vastzitten aan je tanden, en je hierdoor bepaalde plekken niet kan raken tijdens het poetsen van je tanden. Op deze manier kan je de tanden compleet wit houden en zit je niet tijdens het eten vast aan een irritante beugel. Daarnaast zien de meeste mensen niet dat je een beugel draagt. 

Duurzame mondhygiëne verzorgen

Als je een duurzame mondgezondheid wilt bereiken is dit natuurlijk niet gratis. De beste manier is om een goede tandarts en orthodontist in te schakelen. Als je gebit een beetje scheef zit of je bepaalde tanden mist kan dit goed worden opgelost met een beugel. Een goede orthodontist kan ervoor zorgen dat je gebit op een gezonde manier recht wordt gezet en kan duurzaam maatwerk leveren

Een duurzame beugel zorgt ervoor dat je alleen voor controle afspraken op bezoek hoeft en je gebit goed kan worden onderhouden. Zo zorgen slotjes er bijvoorbeeld voor dat je een deel van je tanden niet kan poetsen, een draadje los schiet en kunnen er nog veel meer niet fijne dingen gebeuren. Met een goede orthodontist kan je dit voorkomen