Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Met Formlabs 3D prints maken

De manier van 3D printen kan verschillen per fabrikant. In dat opzicht is het dus ook interessant om de mogelijkheden van Formlabs te zien. Het is de techniek die van de nodige kwaliteit is. Dat is te danken aan het werken met de SLA-techniek. Het is fijn om te weten dat deze werkwijze heel veel detail kan bieden. Wie heel accuraat wil werken en prints wil bieden met hele scherpe precisie, doet dat door met deze techniek met vloeistoffen en lasers te werken. Het is ook de reden waarom zo op elk vlak goed inzetbaar zijn.

Waar staat SLA voor?

De printers die Formlabs in het assortiment heeft, werken met een specifieke printtechniek. Het gaat om het toepassen van SLA. Deze printtechniek is gebaseerd op het werken mer resinvloeistof. Dit is dan ook precies de reden waarom er met lasers gewerkt wordt. Die zijn nodig om te zorgen dat het materiaal optimaal uithardt, in de vorm die je hebt aangebracht. Dat er met zoveel oog voor detail wordt gewerkt komt door de vloeistofbasis waarop gebouwd kan worden. Dit is iedere keer weer in het eindresultaat terug te zien. Ongeacht het ontwerp dat je ermee wilt gaan maken.

Zorgen voor de goede uitwerking

Wel is het belangrijk om te weten hoe de techniek van de 3D printers van Formlabs verder in elkaar steekt. Het gaat om meer dan het uitharden alleen. Natuurlijk zijn de lasers en de resin van belang. Het is echter net zo belangrijk om de prints met IPA alcohol na te behandelen. Ook uv-licht helpt bij de juiste manier van uitharden. Het is fijn om te zien dat daar dan uiteindelijk het juiste eindresultaat uit naar voren kan komen. Het is een specifieke werkwijze die je niet bij andere fabrikanten op deze manier zal tegenkomen. Dat is interessant.

De juiste printer uitkiezen

Natuurlijk is het wel belangrijk om de juiste 3D printer uit te kiezen. Dat is zeker ook waar wanneer het gaat om de verschillende modellen van Formlabs. Het is zaak om een model te vinden dat precies past bij de doelen die jij met de printer hebt. Het is goed om te vergelijken en zo te zien waar de verschillen zitten. Denk dan aan de toepassingen en features, maar denk ook aan de omvang van het printoppervlak. Daarmee kan je dan ook het nodige bereiken. Alle reden om dit als uitgangspunt te nemen voor jouw keuzes.