Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Lichtlijnen

 

Lichtlijnen zijn steeds vaker te vinden in kantoor en retail omgevingen. Vroeger werden lichtlijnen voornamelijk geplaatst in grotere ruimten, zoals bedrijfshallen en magazijnen. Door de verschillende lensoptieken is het nu mogelijk om de lichtlijnen functioneel toe te passen in kleinere ruimten.

LED Lichtlijnen

Tegenwoordig is het mogelijk om oude lichtlijnen, met TL verlichting, om te bouwen naar LED. Een lichtlijn is opgebouwd uit modulaire componenten. Hierdoor is het mogelijk om oude Lichtlijn Armaturen, ook wel Lichtlijn Units genoemd, 1-op-1 te vervangen. Bestaande armaturen in de lichtlijn kunnen ook worden omgebouwd middels LED TL PRO. Dit houdt in dat alle elektronische componenten worden verwijderd. Vervolgens wordt een LED driver in combinatie met een LED buis geïnstalleerd.

Nieuwe Lichtlijnen

Overstappen naar LED zonder renovatie? Met de Smart Lichtlijn van Lumeco kiest u voor topkwaliteit. Deze lichtlijn is modulair opgebouwd met de focus op duurzaamheid en innovatie. Buiten verlichting kunnen andere componenten geïntegreerd worden. Denk hierbij aan IoT-nodes, sensoren, trackspots, noodpakketten, etc. Met de verschillende lensoptieken wordt het licht gelijkmatig verdeeld.

LED vs. TL

Lichtlijnen met LED verlichting presteren een stuk beter dan Lichtlijnen met oude TL verlichting. Buiten de betere prestaties is het energieverbruik beduidend lager, namelijk 50-80%. De levensduur van LED verlichting varieert tussen de 30.000 en 100.000 uur. Voor TL verlichting geldt 8.000 uur. Daarnaast heeft LED geen last van opwarmtijd, flikkeringen en UV- en infraroodstraling. LED Lampen zijn voor 99% recyclebaar.

Lichtmanagement

Maak uw lichtlijnen slim en pas een DALI Lichtmanagementsysteem toe. Met lichtmanagement kunt wordt extra bespaart op de energiekosten. Daarnaast verhoogt lichtmanagent het comfort binnen de omgeving. Door verschillende scenario’s te programmeren kunt u de verlichting aanpassen per situatie. In een sporthal is het bijvoorbeeld niet nodig dat de lichtlijnen op vol vermogen branden tijdens het schoonmaken. Ook het lichtniveau(lux) voor topsport en sport op recreatief niveau verscheelt.