Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Kan ongedierte ook corona overdragen?

Of dat ongedierte ook corona over kan dragen is eigenlijk nog steeds niet echt duidelijk. De een zegt dat het onmogelijk is en de ander zegt weer dat die kans zeker aanwezig is. Wie moeten we daarin nu geloven? Wat we wel weten is dat ongedierte in huis hebben zeer zeker niet fijn is. Dat is dan ook de rede waarom er wel eens een bestrijdingsservice aan te pas komt.

Wanneer zet je een bestrijdingsservice in?

Een bestrijdingsservice zet je in wanneer je in of om huis last hebt van ongedierte en je zelf niet weet wat je ermee aan moet. Soms wordt een bestrijdingsservice ingezet wanneer er bijvoorbeeld en huis ontruimt moet worden om de een of andere rede. Het huis is dan vaak zo vervuilt dat dit ook echt wel nodig is. De bestrijdingsservice weet precies hoe ze dit aan moeten pakken en zorgen ervoor dat het huis daarna weer ongedierte vrij is.

Welke aanpak gebruiken ze?

Hoe de bestrijdingsservice het aanpakt hangt af van het soort ongedierte wat er heerst. De aanpak om een muizenplaag tegen te gaan is natuurlijk heel anders dan wanneer er een wespennest verwijdert moet worden dat snap je ook wel. Er zijn genoeg soorten ongedierte te noemen waar je goed last van kunt hebben. Wanneer je er echt last van hebt is het zaak om de bestrijdingsservice in te schakelen. Zij geven eerst een offerte af voordat ze bij je aan het werk gaan.

In welk gebied werkt de bestrijdingsservice?

De bestrijdingsservice werkt in elke provincie. Je kunt op de website handig doorklikken naar de juiste provincie en zo krijg je binnen no time een lijstje met bestrijdingsservices voor je neus die jij kunt benaderen om het ongedierte bij jou te bestrijden.

Dieren en corona

We zijn er nog steeds niet over uit of dat covid19 overgedragen. Wat er wel vast staat is dat covid19 door de lucht wordt overgegeven aan elkaar. Het kan dus zomaar zijn dat dit ook voor ongedierte telt. We weten dat er nertsen zijn waar corona geconstateerd is geweest maar het onderzoek heeft nog steeds niet verteld of dat dit ook overdraagbaar is naar de mensen en op welke manier dat dit dan zo zou zijn.

Zorgen dat er geen ongedierte is

Het is natuurlijk het fijnste wanneer je nooit last hebt van ongedierte. Je hebt dat niet altijd zelf in de hand maar er zijn wel wat dingen die je eraan kunt doen om het zo goed als mogelijk te voorkomen. Zorg dat je niet zomaar ergens etensresten hebt liggen of dat er uitwerpselen blijven liggen van bijvoorbeeld je huisdieren. Klinkt misschien heel gek, de meeste mensen zullen het opruimen wanneer ze dit zien maar er zijn ook mensen die het gewoon niet meer overzien en het dus gewoon laten liggen. Heb je een kat? Zorg dat de kattenbak altijd schoon is. Ook dit is een bron die ongedierte aantrekt. Heb je meerdere katten? Zorg dan ook dat je meerdere kattenbakken hebt staan.