Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Is mijn huis een goede kandidaat voor zonnepanelen?

Als je met je gezin, partner of alleen woont en erover denkt om over te stappen op zonnepanelen, vraag je je vast af of zonne-energie voor jou wel rendabel en kosteneffectief is. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Zal de zon voldoende elektriciteit kunnen opwekken om mijn huis van stroom te voorzien? Wie maakt de beste zonnepanelen? Maar eerst en vooral is het belangrijk om je te laten informeren of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. En of je werkelijk geld gaat besparen als je je eigen energie gaat opwekken. Bekijk deze zonnepanelen van Veba.

Is het dak van je huis geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak werken het beste met sterke, duurzame dakbedekkingsmaterialen, zoals composiet of asfaltsteen, betonnen dakpannen. Voor andere dakbedekkingsmaterialen is het zeker aan te raden de zonne-professionals van Veba Energie te raadplegen. Ook het type montage is belangrijk. Soms moet er een andere houder gebruikt worden dan standaard. Maar het voert te ver om hier te diep op in te gaan. Het beste advies is: neem contact op met de zonne-professionals van Veba Energie en stel hen je vragen over zonnepanelen.

Moet het dak worden vervangen?

Voordat je zonnepanelen laat installeren op een dak dat aan vervanging toe is, dan is het een goed idee om het dak eerst te vervangen. Het heeft de voorkeur om zonnepanelen te installeren op daken die in goede staat zijn en in de nabije toekomst niet hoeven te worden vervangen. Dankzij de besparing van hoogrenderende zonnepanelen zou je de kosten van een nieuw dak in slechts enkele jaren na de installatie moeten kunnen betalen. Daarom loont het zeker de moeite.

Hoeveel zonlicht krijgt het dak?

Om te zien of je huis een goede kandidaat is voor zonne-energie, wordt dit uiterst secuur berekend met allerlei rekenmodellen. Een zonne-adviesgesprek met een van de experts van Veba Energie is zeker aan te raden. Tijdens zo’n gesprek wordt tevens de oriëntatie, de hoek van het dak en de schaduw van de bomen of omliggende gebouwen geïnspecteerd om te zien of het dak voldoende zonlicht krijgt om aan de energiebehoefte te voldoen. Maak dus snel een afspraak als u wilt weten of en wat je besparing aan elektriciteitskosten kan zijn.