Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Interieurtrends die je in 2022 zult zien

Interieurtrends die je in 2022 zult zien

 

Interieurontwerp draait om trends en nieuwe ideeën. En als je het nieuws hebt gevolgd, weet je waarschijnlijk dat veel ontwerpers voorspellen dat cyberpunk, post-apocalyptische esthetiek de rage zal zijn in 2022. Deze voorspellingen zijn zelfs zo gewoon geworden dat sommige mensen ze niet meer serieus nemen. Maar wij wel – en dat zou jij ook moeten doen! Of deze voorspellingen nu kloppen of niet, ze kunnen je een idee geven van wat je de komende vijf jaar van interieurdesign kunt verwachten. Dus hier zijn 10 van de meest besproken interieurtrends voor 2022.

 

Blending of Worlds

We hebben de laatste tijd veel dystopische en apocalyptische settings gezien in de popcultuur. En als je kijkt naar de interieurtrends van dit moment, lijkt het alsof ontwerpers die futuristische thema’s proberen te combineren met meer traditionele stukken. Dit geldt vooral voor meubels. Meer en meer ontwerpers zijn het mengen van de slanke en moderne met de meer traditionele en klassieke. Het is een trend die over vijf jaar meer en meer zichtbaar zal zijn.

 

Veel metaal

Metaal is altijd al een populair materiaal geweest in woninginrichting. Maar de laatste paar jaar zien we een toename van het aantal ontwerpers dat dit materiaal in hun ontwerpen gebruikt. Metaal wordt vaak gebruikt bij de constructie van meubels, maar het wordt ook een populair materiaal voor wanddecoratie. Veel ontwerpers creëren prachtige wandkunst met metalen platen. Denk daarnaas ook aan industriële kasten. Vaak wel prijzig, maar als je naar een industriële kasten outlet gaat zul je daar minder last van hebben en nog wel dezelfde geweldige look.

 

Transparantie en doorzichtige gordijnen

Het verlangen naar openheid en natuurlijk licht is iets dat hand in hand gaat met de “vermenging van werelden”-trend. En transparantie is het volgende niveau van dat verlangen naar openheid. Het is gebruikelijk om een combinatie van transparante en niet-transparante materialen in één ruimte te gebruiken. Er zijn ook transparante gordijnen die het gevoel van openheid in een kamer kunnen versterken.

 

Milieuvriendelijke materialen

Meer en meer ontwerpers proberen hun impact op het milieu te verminderen. En dat zien we terug in de materialen die ze gebruiken in het interieurontwerp. Vezels gemaakt van gerecyclede plastic flessen, papier en kurk worden steeds populairder in het gebruik voor bloempotten voor binnen. Ook synthetische materialen veranderen in meer milieuvriendelijke vormen. Metaal wordt vaak gecombineerd met papier of kurk in prachtige meubelstukken die ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

 

Zwart-wit is terug, maar deze keer gaat het om contrast.

Contrast en balans zijn de twee sleutelwoorden als het gaat om interieurdesign. Maar we hebben de laatste tijd veel interieurontwerpen gezien die het idee van contrast naar een hoger niveau tillen. En zwart en wit is het kleurenpalet dat we op dit moment veel zien. Het lijkt erop dat ontwerpers de grenzen van het contrast opzoeken om dramatische en gedurfde ontwerpen te creëren. Maar in 2022 zullen we meer evenwichtige zwart-wit ontwerpen zien. We zullen ook meer contrast in het algemeen zien, vooral als het gaat om texturen en materialen. En dit is de trend die over vijf jaar het meest zichtbaar zal zijn in het interieurontwerp. De groeiende belangstelling voor duurzaamheid, natuurlijke materialen en gedurfde contrasten is wat de toekomst van interieurdesign vorm zal geven.

http://www.tuincentrumoutlet.com