Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

In shape komen

Iedereen wil weer lekker in z’n vel voelen, daarom wil iedereen in shape komen. In deze blog is te lezen hoe je weer kunt beginnen met sporten. Verder is te lezen wat makkelijke trucs zijn om meer te bewegen. Veel mensen hebben last van spierpijn, maar is dit wel goed? Dat is ook te lezen in de blog. 

Het begin 

Het beginnen met sporten of opnieuw beginnen met sporten na een tijd is erg lastig. Daarom is het fijn om een sportbuddy te hebben, doordat je elkaar kunt motiveren. Verder is het verstandig om een sportdoel te hebben waar je naartoe kunt werken. Probeer wel realistisch te blijven bij het bedenken van het doel. Ook is een leuke sport zoeken wat bij jou past erg fijn, hierdoor zal je meer motivatie hebben en meer zin. Als je al een langere tijd bezig bent dan kan je ook je eten gaan tracken, zo weet je wat je binnenkrijgt en ben je goed bezig met voeding. Voeding is namelijk erg belangrijk. Een schema maken voor wanneer je gaat sporte, hierdoor weet je waar je aan toe bent en kom je niet in de knoop met je agenda.  

Makkelijke trucs 

Door enkele makkelijke trucs kan je al meer in beweging zijn. Door de auto te laten staan en de fiets te pakken of juist te wandelen ben je al meer in beweging. Verder kan je het bewegen bevorderen door de trap te pakken in plaats van de lift. Het drinken van veel water is één van de makkelijkste manieren om afvalstoffen en overtollig vet af te voeren. Ook het houden van een strak slaapritme is heel belangrijk. Door te weinig te slapen kan het erg je gewicht beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om iedere nacht goed te slapen. 

Spierpijn is dat goed?

Spierpijn kan erg veel ongemakken geven, daarnaast kan het ook erg veel zeer doen. Alleen die pijn is wel goed, doordat er spierscheurtjes zijn waar melkzuur in de spiervezels zit. De spierscheurtjes klinkt ernstig, maar de scheurtjes zijn microscopisch klein. Verder is het juist heel positief die spierscheurtjes, omdat je lichaam de scheurtjes gaat herstellen. Hierdoor kunnen de spieren de volgende keer meer intensiteit aan. Al met al is spierpijn wel goed voor je. Als je er erg veel last van hebt kan je een spierbalsem zoals fit spierbalsem op smeren dat verlicht de pijn, waardoor de spieren soepel blijven. 

Voordelen van sporten 

  1. Kleinere kans op hart- en vaatziekten. 

  2. Grotere weerstand en kleinere vatbaarheid voor infecties zoals de griep. 

  3. Sporten is een hulpmiddel om stress te verminderen. 

  4. Je hebt een grotere concentratie voor je werk. 

  5. Je voelt je minder futloos doordat je meer energie krijgt door het sporten. 

  6. Door regelmatig te sporten versterk je jouw botten en spieren. Vooral als je een kantoorbaan hebt is het belangrijk om regelmatig te sporten. Zo houd je de spieren soepel.