Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Eilandhoppen in Griekenland, met als begin het eiland Corfu

Wil je eilandhoppen in Griekenland? Dan is het eiland Corfu een goede keuze om als startpunt te nemen. Dit schitterende eiland, met zijn adembenemende baaien en stranden, ligt in het noordwesten van Griekenland en is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. In dit blog lees je alles over onze ervaring met eilandhoppen in Griekenland, waaronder ook de bezienswaardigheden op Corfu.

Beginnen op Corfu

Wat is er allemaal te zien op Corfu? Daar ben je natuurlijk benieuwd naar als je dit eiland als uitgangspunt neemt. Wij hebben hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

-De oude stad van Corfu-Stad is een ware belevenis. De stad is gebouwd in Venetiaanse stijl en heeft daardoor heel wat weg van Venetië. Je wandelt door smalle straatjes, komt prachtige pleinen tegen en maakt kennis met de Griekse cultuur.

-In de haven van Corfu-Stad liggen verschillende prachtige boten. Ga bijvoorbeeld aan boord van een traditionele zeilboot en maak een tocht door de baai.

-Vlakbij Corfu-Stad ligt het kasteel van Mon Repos. Dit is een Venetiaans kasteel dat gebouwd is in de 17e eeuw. Het is de moeite waard om dit kasteel te bezoeken, want je hebt hier prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

-Ten noordwesten van Corfu ligt het schiereiland Palaio Frourio. Op dit schiereiland staat een Venetiaans kasteel dat dateert uit de 15e eeuw. Dit is het oudste kasteel van Corfu en zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen.

-In het noordoosten van Corfu ligt het dorpje Sidari. Dit dorp is bekend om zijn prachtige stranden, waaronder Canal d’Amour. Je komt hier verschillende (water)sporten tegen, zoals parasailing en windsurfen.

Paxos

Wil je naar het volgende eiland? Dan adviseren wij Paxos. Dit eiland ligt vlakbij Corfu en is goed te bereiken met de veerboot. Paxos is een klein eiland, maar zeker niet minder mooi. Op dit eiland vind je prachtige stranden, zoals Glyfada Beach en Antipaxos Beach. Ook is het eiland bekend om zijn witte huisjes en blauwe daken. Een bezienswaardigheid die je hier niet mag missen, is het Venetiaanse kasteel van Paxos. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en biedt prachtig uitzicht over het eiland.

Antipaxos

Vanuit Paxos is het eiland Antipaxos goed te bereiken met de veerboot. Dit is het kleinste van de drie eilanden, maar zeker niet minder mooi. Op dit eiland vind je prachtige stranden, zoals Agios Georgios Beach en Psili Ammos Beach. Ook is er genoeg te doen voor (water)sportliefhebbers. Zo kun je hier onder andere windsurfen, kitesurfen en zeilen. Wil je graag meer weten over Antiparos? Lees dan snel verder in ons volgende blog!

Eilandhoppen in Griekenland is een heerlijke ervaring en zeker de moeite waard. Wij adviseren je om hier zeker Corfu, Paxos en Antipaxos te bezoeken. Op al deze eilanden vind je prachtige stranden, baaien en bezienswaardigheden.

 

 

http://www.corfu.nl