Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Hoe organiseer je een slaapfeestje?

Niet alleen voor jonge kinderen is dit het perfecte feestje om te organiseren, ook volwassenen vinden het maar al te leuk om een slaapfeestje te organiseren. Vooral wanneer zij bijvoorbeeld samen uiteten zijn geweest of op het terras een drankje hebben gedaan. Om een goed slaapfeestje te organiseren moet je wel een aantal dingen voorbereiden. In deze blog deze wij een aantal tips om een succesvol slaapfeestje te organiseren.

 

Tip 1: De ruimte

Waar wordt het slaapfeestje georganiseerd en is de ruimte hier groot genoeg voor? Dit is een veel gestelde vraag bij het organiseren van een slaapfeestje. Het is namelijk erg belangrijk dat er voldoende ruimte is om iedereen te kunnen laten blijven slapen. Vaak is de woonkamer een goede optie, maar onthoud wel dat wanneer er nog andere mensen in jouw huis wonen, zij hier misschien last van kunnen hebben. Daarom is het misschien verstandig om het slaapfeestje in de zomer te organiseren, omdat je dan buiten tenten op kunt zetten.

 

Tip 2: Slaapspullen

Neemt iedereen zijn eigen spullen mee? Of regel je dit allemaal zelf? Ik kan mij voorstellen dat je zelf geen tien matrassen in huis hebt liggen waar iedereen op kan slapen. Zorg er dan voor dat iedereen zelf bijvoorbeeld een luchtbed meeneemt. Daarnaast heb je ook andere slaapspullen nodig zoals een slaapzak of een dekbed en een pyjama. Hoe leuk is het om een thema aan jouw slaapfeestje vast te hangen, dat alle dekbedovertrekken en pyjama´s met elkaar matchen

 

Tip 3: Regels

Bepaal van tevoren een aantal huisregels en bespreek deze met jouw gasten. Denk hier bijvoorbeeld aan het gebruik van mobiele telefoons, hoe laat zet iedereen zijn wekker, hoe laat gaat iedereen slapen, enzovoort. Het is natuurlijk erg gezellig om de hele nacht met elkaar te kletsen over van alles en nog wat nu je met de hele groep in een woonkamer ligt. Maar het is ook belangrijk om wel even jouw nachtrust te pakken, zodat je de volgende dag ook fit bent.

 

Tip 4: Boodschappen

Bij een slaapfeestje horen ook lekkere hapjes en drankjes. Bedenk van tevoren wat iedereen lekker vindt en maak een boodschappenlijstje. Maak bijvoorbeeld zelf een taart of bak koekjes, koop een aantal warme snacks voor in de airfryer en kies een drankje uit dat misschien nog niet iedereen kent.  Maar let er wel op dat je rekening houdt met eventuele allergieën van jouw gasten!