Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Grote kartonnen dozen op maat en bedrukken.

Grote kartonnen dozen bedrukken.

Grote kartonnen dozen is natuurlijk een relatief begrip, voor iedereen is dit anders. Vaak zijn er geen hele grote kartonnen dozen nodig, alleen in bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld bij het verpakken van witgoed, meubels of andere hele grote producten. Voor het maken van grote kartonnen dozen is een ander productie proces vereist dan bij kleinere kartonnen dozen. De grote dozen moeten speciaal op een inlijner machine worden gemaakt omdat er een ander verlijmingsproces nodig is.

Het karton bij een grote kartonnen doos is vaak ook heel anders dan bij een kleinere kartonnen doos. Er moet gebruik gemaakt worden van steviger karton omdat er natuurlijk zwaardere producten in vervoerd worden. De dikste kwaliteit bij kartonnen dozen die wat kleiner zijn is 7 mm dubbelgolf en bij de hele grote kartonnen dozen kan dit al oplopen tot 10 mm dikte oftewel een AA kwaliteit. Naast de dikte van het karton is de hechting van het karton ook steviger, de dozen worden gelijmd en daarnaast vaak ook nog getaped.

Er zijn een aantal grote kartonnen dozen verkrijgbaar uit voorraad maar vaak is het makkelijker om de kartonnen doos op maat te maken. Als er echt hele zware producten in de kartonnen doos vervoerd worden is het ook mogelijk om de kartonnen doos af te maken met houten kopdelen of andere componenten die zorgen voor meer stevigheid. Wanneer de grote kartonnen doos op maat wordt gemaakt moet er rekening worden gehouden met een aantal factoren: ten eerste de stapelhoogte van de grote kartonnen dozen en natuurlijk is het gewicht van de inhoud ook erg belangrijk. Tot slot moet er ook rekening worden gehouden met de lengte van de doos en de vochtigheid in de omgeving waar de kartonnen doos opgeslagen wordt. Als het erg vochtig is moet de kwaliteit ook daar op aangepast worden.

Voor grote kartonnen dozen is het ook mogelijk om bedrukking toe te passen. Voor bedrijven kan het erg interessant zijn om de grote kartonnen dozen te bedrukken. Dit zorgt weer voor extra herkenbaarheid bij klanten wanneer de grote kartonnen doos wordt bezorgd. Vanaf 1000 stuks is het mogelijk om de grote kartonnen dozen te bedrukken. Wanneer het een lager aantal stuks is wordt de prijs vaak te hoog voor bedrukking.

Heeft u vragen over grote kartonnen dozen op maat bedrukt neem dan vrijblijvend contact op met het team van ECOvation. Het is ook altijd mogelijk om vrijblijvend een offerte te ontvangen.