Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Goedkope betere printer

Printers zijn vaak erg duur en printer fabrikanten proberen alles om hun gebruikers zo snel mogelijk weer een nieuw model aan te smeren. Echter is het heel goed om als je op zoek bent naar een goedkope laserprinter te overwegen een tweedehands versie te nemen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar is ook nog eens iets wat erg goed is voor het milieu doordat je e r hiermee voor zorgt dat je veel minder grondstoffen verspilt en je dus het milieu minder belast door je aankoop.

Refurbished spullen

Tweedehands betekent niet persé een compleet afgedankt apparaat dat je ergens hebt staan verstoffen in een tweedehands winkel, maar kan ook een apparaat zijn dat gerepareerd is door iemand. Wat er dan gebeurt is dat iemand een kapot apparaat op koopt en deze vervolgens gaat repareren en weer verkopen voor een wat hogere prijs dan de inkoop prijs. Door de lage inkoop prijs van het kapotte apparaat kan de gene die het door verkoopt dus nog altijd een mooie winst maken terwijl toch echt een printer aanbieding vergeleken met een nieuwe printer kopen. Dit terwijl het vaak qua kwaliteit niet eens zo zeer on der doet aan de nieuwe printer, aangezien hij gewoon gerepareerd is en dus volledig functioneel.

Dingen hergebruiken

In onze westerse samenleving hebben we al heel gauw de neiging om iets gewoon maar weg te gooien als het niet meer werkt. Dit terwijl het vaak nog gewoon gerepareerd kan worden, of de onderdelen op zijn minst nog een keer gebruikt kunnen worden. Daarom is het heel goed om bewust bezig te zijn met het opnieuw gebruiken van spullen, aangezien je op die manier vele minder grondstoffen nodig hebt en het milieu om mijnen en dergelijke plekken waar grondstoffen gewonnen en geproduceerd worden niet al te veel te belast.

Goedkoper en beter op een bepaalde manier

Het is dus in ieder geval goedkoper om een apparaat te kopen dat tweedehands is, danwel refurbished, maar is het nou ook beter? Aan de ene kant is het niet een nieuw apparaat en de kans bestaat dus dat het wat minder lang mee gaat dan een nieuwe. Maar aan de andere kant heb je als grote voordeel dat je ook het milieu ermee vooruit helpt. Dus je hebt niet alleen een financiële overwinning behaalt door het kopen van een tweedehands printer, maar ook een morele die erg goed zal werken bij wie dan ook van groenlinks.

 

https://refurbishedprinter.nl/