Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Een duurzamer huis binnen een dag

Wanneer je tijd over hebt is het verstandig om eens te kijken naar je woning. Waar kun je dingen verbeteren? Moet ik nog ergens onderhoud uitvoeren? En kan ik bijdragen aan een beter milieu en mijn huis verduurzamen? Vooral het stukje verduurzamen is op dit moment erg belangrijk. We moeten namelijk allemaal bijdragen om een betere wereld te creëren. Gelukkig kun je met simpele stappen veel betekenen voor het milieu. Zo kun je je verlichting vervangen, afval scheiden en nog veel meer. Simpele methodes die je allemaal kunt uitvoeren in een dag. 

Neem afscheid van oude energievretende verlichting

In een gemiddeld huis worden zo’n 40 tot 60 lampen gebruikt. Veelal zijn dit nog gloei- en halogeenlampen. Deze ouderwetse lampen vreten enorm veel energie. Het is daarom tijd om deze te vervangen voor slimme verlichting met LED technologie. Door het vervangen van deze energievreters wordt je huis in een klap een stuk duurzamer. Naast dat het goed is voor het milieu maak je met slimme verlichting gelijk een stap naar de toekomst. Een goede fabrikant van verlichting is Philips. Ook Philips produceert al jaren slimme lampen onder de naam Hue. Met een Philips hue starterspakket kun je beginnen met de verduurzaming en je hele huis voorzien van goedkopere lampen. Het mooie aan dit systeem is dat het ongelooflijk gebruiksvriendelijk is. Echt iedereen kan het installeren en gebruiken.

Mag het een tikkie lager?

In Nederland verbruiken we enorm veel energie, zoals stroom en gas. Zonder erbij na te denken wordt dit maandelijks betaald, veelal met een automatische incasso. Veel mensen weten niet eens waar ze voor betalen. Het is daarom goed om je energierekening eens onder de loep te nemen en je leven hierop aan te passen. Zet de thermostaat standaard een graadje lager, hang je was op in plaats van het in de droger te doen en bekijk eens de instelling van je koelkast. Allemaal dingen die je snel kunt toepassen en in een jaar heel veel geld kan opleveren.

Minder plastic en meer groen

Wanneer je je kasten in huis leeg haalt zul je zien dat je veel plastic dingen in huis hebt. Plastic is heel erg slecht voor het milieu en tijd om de deur uit te doen en niet meer te kopen. Maak gebruik van duurzame producten, zoals houten bakjes. Ook het toevoegen van extra planten in huis is niet alleen gezond, maar ook erg duurzaam. 

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je het beste je administratie bijhouden?

Schade? Dat is iets uit het verleden

Eilandhoppen in Griekenland, met als begin het eiland Corfu