Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Een duurzame verlovingsring

Duurzaam leven doe je door de nodige aandacht te spenderen aan diverse aspecten, bijvoorbeeld door afvalarme producte te kopen in de supermarkt of een besparing van het energieverbruik in je woning. Zelfs bij de planning van een huwelijk kan je aandacht aan de duurzaamheid spenderen. En dan hebben we het niet alleen over de trouwkledij en de gerechten die op tafel komen, maar ook over de verlovingsring en trouwringen.

Tips voor een duurzame verlovingsring.

We lijsten enkele tips voor de zoektocht naar een duurzame verlovingsring op:

  • Koop lokaal. Duurzaam kopen wil zeggen dat je voor lokale handelaars kiest. Koop dus geen ring die in Aziatische landen wordt geproduceerd en daarna met een vervuilend vrachtschip naar hier komt, maar ga voor een goudsmid in de buurt. Dat bespaart heel wat CO2-uitstoot.
  • Let op de diamanten. Heb je al gehoord van bloeddiamanten? Dat zijn edelstenen die gewonnen worden door kinderarbeid en slavernij. Vraag bij de aankoop van een verlovingsring met diamanten dus steeds naar de herkomst van deze stenen.
  • Oud goud hergebruiken. Misschien heb je nog een paar gouden juwelen in de kast liggen, die je bijvoorbeeld geerft hebt van je grootouders. Kies dan voor een duurzame aanpak en laat deze oude sieraden omsmelten tot een nieuwe verlovingsring in goud
  • Denk aan de verpakking. Ga je een verlovingsring kopen? Spendeer dan aandacht aan de verpakking. Vermijd wegwerpzakjes en andere verpakkingen die moeilijk recycleerbaar zijn.