Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van glas in huisdecoratie

Wanneer je je huis wilt verduurzamen, dan kun je dit op een aantal verschillende manieren doen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om allereerst eens kritisch te kijken naar je eigen verbruik. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lager te zetten of om wat korter te douchen. Toch komt er ook een moment waarop je niet verder kunt besparen op je verbruik. Koud douchen gaat immers dan weer net een stapje te ver. Om er dan voor te zorgen dat je kunt besparen op je verbruik en ook de reductie van CO2 kunt vergroten, is het verduurzamen van je woning door middel van bijvoorbeeld het isoleren van de wandelen, muren of vloeren of door te kiezen voor glas HR++. Om je een idee te geven hoe dit in z’n werk gaat, leggen we ze stap voor stap hieronder verder voor je uit.

Isoleren van de muren

Er zijn verschillende manieren om muren te isoleren, afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden van je huis. Hier zijn enkele voorbeelden van manieren om muren te isoleren:

 

Vullen van de muurholte: Als je thuis nieuwer is en de muren nog niet zijn geïsoleerd, kun je overwegen om de muurholte te vullen met isolatiemateriaal. Dit kan worden gedaan door een professionele isolatiebedrijf of door het zelf te doen met behulp van isolatieplaten of blazen van vlas of glaswol.

 

Aanbrengen van isolatieplaten: Als je de muren van binnenuit wilt isoleren, kun je overwegen om isolatieplaten aan te brengen. Dit kan worden gedaan door de platen tegen de binnenmuren te bevestigen met behulp van lijm of spijkers.

 

Aanbrengen van een buitenmuurisolatie: Als je de muren van buitenaf wilt isoleren, kun je overwegen om een buitenmuurisolatie aan te brengen. Dit kan worden gedaan door middel van spouwmuurisolatie, waarbij isolatiematerialen in de spouw tussen de binnen- en buitenmuren worden geplaatst, of door middel van gevelisolatie, waarbij isolatiematerialen aan de buitenkant van de muur worden bevestigd.

 

HR++ Glas

HR++ glas is een soort isolerend glas dat is ontworpen om de warmte-uitwisseling tussen het binnen- en buiten te verminderen. Het bestaat uit twee of meer glasplaten die met een dunne laag lucht of gas ertussen. Dit creëert een luchtlaag die de warmte-uitwisseling beperkt, wat resulteert in een hogere isolerende waarde dan bij enkel glas. Het is daarom dus ook niet voor niets dan glas hr++ de perfecte aanvulling is op het verduurzamen en dus isoleren van je woning.

 

HR++ glas is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals in ramen en deuren, en kan worden gebruikt in nieuwbouw of bij de renovatie van bestaande gebouwen. Het kan helpen om de energiekosten te verlagen door de warmteverliezen te verminderen en kan ook helpen om de comfortniveaus te verhogen door de temperatuur in een gebouw beter te reguleren.

 

Het isolerend vermogen van HR++ glas is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal glasplaten, de dikte van de luchtlaag en de soort gas dat wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk om de specificaties van het glas te controleren voordat u besluit om het te gebruiken.