Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotograaf

Wat is nu eigenlijk bedrijfsfotografie? Is dat een trouwfotograaf of nieuwsfotograaf die ook foto’s voor bedrijven maakt? Gaat het om profielfoto’s, foto van een pand, het productieproces, de producten zelf of het interieur? Dat zijn nogal wat disciplines die een fotograaf moet beheersen! Kijk daarom als opdrachtgever goed naar het portfolio van de fotograaf om een inschatting te maken of zij of hij in staat is het beeld te maken dat u wenst.

Fotograaf bedrijf

Bedrijfsfotografie is veelomvattend om de simpele reden dat een opdrachtgever niet bekend is met het vak fotografie met al haar deelgebieden en specialismen. Het is een vrij beroep en sinds de digitalisering zien veel klanten door de bomen het bos niet meer. Product- en interieurfotografie is een technisch specialisme van het vak fotografie met veel overeenkomsten. Een sport of portretfotograaf zal hier niet vanzelfsprekend ook mee uit de voeten kunnen. Een fotograaf gespecialiseerd in productfotografie en interieurfotografie heeft gewerkt met de technische camera en weet alles van onthoeken, perspectief en scherptevlakken. Deze fotograaf werkt met heel andere objectieven dan een portret of sportfotograaf. Ook zijn er fotografen die uitsluitend in de studio werken en weer anderen uitsluitend op lokatie, de een met bestaand licht, de ander met een combinatie van lichtbronnen.

Bedrijfsfotografie

Een fotograaf die wordt ingehuurd voor zakelijke doeleinden, zal zich moet verdiepen in de communicatiedoelstelling van het medium waar de foto’s in moeten. Er moet rekening gehouden worden met het gebruiksdoel van de foto’s en de lengte breedte verhoudingen van de foto’s in drukwerk en websites.

Vincent Hartman, de fotograaf van STUDIOVHF heeft zich al vanaf de begin jaren negentig verdiept in alle deelgebieden van de fotografie en de Fotostudio bij Zwolle is uitgegroeid tot een bijzonder veelzijdig fotografie bedrijf. De studio is gespecialiseerd in reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie en de hier besproken algemene noemer bedrijfsfotografie. Ook verzorgt de fotograaf het fotowerk voor verschillende bedrijfsmatige uitgaven, vakbladen en regionale magazines. Een foto zoals deze freesmachine in actie, is gemaakt voor een pagina over een machinefabriek. Hier is studioflitslicht met kleuraccenten toegepast op locatie om deze actie zo pakkend mogelijk weer te geven. De studio voldoet aan de laatste eisen van het NIDF op het gebied van kleurbeheer en bestandsbeheer.

Wij nodigen u uit om het portfolio door te kijken en als u vragen heeft horen wij het graag!

https://www.studiovhf.com/bedrijfsfotografie/