Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom een gietvloer duurzaam is in je huis!

Het kiezen van een vloer kan een karwei zijn waar je lang mee bezig bent. Allereerst is het belangrijk om te zoeken naar het juiste materiaal. Wil je bijvoorbeeld gaan voor een houten vloer of kies je dit keer liever voor een stenen vloer? Toch zijn dat niet de enige keuzes die je kunt maken wanneer je op zoek bent naar de beste vloer voor in huis. Een hele goede keuze is namelijk een PU gietvloer. In deze tekst gaan we kijken wat een PU gietvloer precies voor een vloer is. Ook kijken we naar de verschillende voordelen die de vloer biedt en nemen we een kijkje bij 3 redenen waarom deze vloer ook nog een duurzame keuze is.

Wat is een PU gietvloer?

 

Toch is het dan eerst belangrijk om te weten wat een PU gietvloer precies is. Zoals de naam al doet vermoeden is de vloer vooral anders dan andere vloeren door de manier waarop hij geplaatst wordt. Wanneer we kijken naar gietvloeren is dit namelijk anders dan bij reguliere vloeren. Deze vloer wordt namelijk gegoten. Eerst wordt er een mengsel gemaakt van een aantal verschillende materialen. Wanneer het mengsel klaar is, wordt deze door een professional gegoten. Wanneer de vloer vervolgens gegoten is, is het belangrijk dat hij een tijdje kan drogen. Dat komt omdat de vloer natuurlijk vanuit een vloeibaar mengsel gemaakt is. Het is belangrijk dat hij voldoende droogt en soms moeten er verschillende lagen gegoten worden zodat de vloer dik genoeg is. De vloer wordt hierdoor niet alleen heel mooi, maar heeft nog meer voordelen.

Gietvloer kleuren

 

Een groot voordeel van de vloer is natuurlijk dat de vloer geheel sluitend is. Het is niet zo, als bij gelegde vloeren, dat de vloer in delen ligt waardoor er naden zijn. In deze naden blijft vuil zitten en is het ook nog eens lastig om de vloer goed schoon te krijgen. Bij deze vloer is het dus niet het geval. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de vloer aan te passen is aan jouw wensen. Wil je de vloer bijvoorbeeld in een bepaalde gietvloer kleuren hebben of moet de vloer bijvoorbeeld zacht aan voelen omdat hij op een kinderkamer komt? Het laatste voordeel heeft te maken met de waterdichtheid van de vloer. Hierdoor is hij voor elke kamer geschikt. De gietvloer is vervolgens ook nog eens duurzaam. De materialen die gebruikt worden voor de vloer zijn duurzaam en daarnaast hoef je ook veel minder geld uit te geven aan schoonmaakartikelen omdat de vloer veel makkelijker schoon te houden is dan andere vloeren. Er zitten dus een hele hoop voordelen aan de vloer waardoor de vloer altijd een goede keuze is.