Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

3 horlogestijlen waar wij dol op zijn

3 horlogestijlen waar wij dol op zijn

 

Horloges, horloges, horloges, het is een onderwerp waar we maar niet uitgepraat over kunnen raken. Horloges staan wat ons betreft toch echt bovenaan het lijstje van sieraden die iedereen dagelijks zou moeten dragen. Ze zijn niet alleen ontzettend praktisch, je kunt er immers de tijd op aflezen, maar ze zijn ook nog eens een ware aanvulling op je dagelijkse outfit. Omdat horloges in zoveel verschillende modellen en stijlen te koop zijn, willen wij vandaag drie horlogestijlen uitlichten waar wij dol op zijn. Dit zijn subtiel en elegant, grof en stoer en sierlijk en speels. Lees snel verder om te ontdekken welke stijl wellicht het beste bij jouw persoonlijke voorkeur en smaak past.

 

Subtiel en elegant

Ben je een vrouw en heb je een vrij smalle en dunne pols? Dan komt een subtiel horloge het best tot zijn recht. Let hierbij niet alleen op de grootte van de klok maar ook op het soort bandje. Zo zal een bandje van zilver, staal of titanium veel mooier en tevens eleganter staan dan een leren bandje. Omdat een stalen horlogeband behoorlijk zwaar kan aanvoelen om een smalle fragiele pols, zijn er tegenwoordig ook titanium horloges te koop. Deze horloges zijn huidvriendelijk en zeer licht in gewicht. Omdat titanium harder is dan staal hoef je niet bang te zijn voor krasjes op je mooie nieuwe horloge.

 

Grof en stoer

Grove en stoere horloges met een brede band, een grote kast en veel toeters en bellen worden veelal gekozen door mannen. Maar ook vrouwen kunnen natuurlijk prima dit soort horloges dragen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Vooral wanneer je wat bredere polsen hebt kan een subtiel horloge al zeer snel behoorlijk klein ogen. De verhoudingen kloppen dan niet helemaal. In zo’n geval kun je beter kiezen voor een wat groter formaat klok in combinatie met een brede band. Vooral de klassieke stalen schakel en donkerbruin of zwart leer staan hier erg mooi bij.    

 

Sierlijk en speels

De tijd dat horloges recht-toe-recht-aan waren hebben we inmiddels ver achter ons gelaten. Horloges zijn in de loop der jaren steeds sierlijker geworden waardoor ze nu echt als een sieraad worden gezien en gedragen. Sieraden met een speelse touch zijn dan ook helemaal in. Denk bijvoorbeeld aan mooi opengewerkte bandjes en horlogekasten bezet met glimmende steentjes.

https://www.juwelierswebshop.nl/